Gå direkt till innehåll
Undersökningen kvinnofridsbarometern har i år genomförts för fjärde gången.
Undersökningen kvinnofridsbarometern har i år genomförts för fjärde gången.

Pressmeddelande -

Karlstads kommun på femte plats i Kvinnofridsbarometern 2021

Kvinnofridsbarometern undersöker kommunernas arbete mot mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. 187 kommuner deltog i undersökningen.

Undersökningen bygger på frågor om organisering av arbetet, vilka insatser och stöd som erbjuds, kompetens, ideella jourer och hur pandemin har påverkat kommunernas möjligheter till hjälp och stöd.

Undersökningen är genomförd av Unizon, ett riksförbund för över 130 idéburna kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

- Att hamna på femte plats visar att vårt strategiska och långsiktiga arbete i Karlstad ger resultat, men naturligtvis vill jag att vi i framtiden ska vara på första plats. Det är den goda samverkan mellan våra politiker och tjänstemän som möjliggör att vi kan arbeta långsiktigt och på bred front mot mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och prostitution och människohandel. Tyvärr så ökar också problemen i samband med helger och högtider, som till exempel jul och nyår. säger Sabina Gómez Jansson enhetschef på familjevåldsenheten.

- I Karlstad har vi länge prioriterat och satsat på arbete mot prostitution och våld i nära relationer. Det känns bra att få ett kvitto på att vi gör rätt, säger Per-Inge Lidén (MP), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

Länk till undersökningen

https://www.unizonjourer.se/aktuellt/rapporter-statistik/kvinnofridsbarometern-2021/

För mer information kontakta:

  • Sabina Gómez Jansson enhetschef på familjevåldsenheten.
    Telefon: 070-020 54 99.
  • Per-Inge Lidén (MP), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.
    Telefon: 070-001 82 71.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.