Gå direkt till innehåll
Karlstads kommun kan bli Årets Arkitekturkommun – fjärde året i rad!

Pressmeddelande -

Karlstads kommun kan bli Årets Arkitekturkommun – fjärde året i rad!

Idag står det klart att Karlstad är bland de tio kommuner som har chansen att ta hem titeln Årets Arkitekturkommun. Skulle priset gå till Karlstad är det fjärde året i rad som kommunen får utmärkelsen. Priset delas ut av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund till den kommun som bäst lyckas kombinera ett förhållandevis högt bostadsbyggande med goda villkor för att utveckla en attraktiv och hållbar arkitektur.

- Det är otroligt hedrande och ett fint kvitto på att vårt arbete med arkitektur, bostadsbyggande och dialog med arkitekter, byggherrar och entreprenörer, säger Henrik Sjöberg, stadsarkitekt.

  Utmärkelsen Årets Arkitekturkommun bygger på en poängsättning utifrån två olika index. Det första är ett index med enkätsvar från Sveriges Arkitekters medlemmar, där de bedömt hur bra kommunen arbetar med arkitektur. Det andra är ett index med offentlig statistik som värderar kommunerna utifrån aspekter som förmåga att planera byggande i relation till befolkningsutvecklingen och hur väl planerna realiseras. Kommunernas arbete med hållbarhet är också en del i de faktorer som mäts.

  - Fantastiskt roligt och hedrande att återigen finnas med bland topp-10. Det blir inte lätt att vinna en fjärde gång i följd men självklart hoppas vi på det och håller tummarna, säger Anders Tallgren (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

   Mer information:

   Anders Tallgren (S), ordförande stadsbyggnadsnämnden, telefon: 054 540 10 45

   Henrik Sjöberg, stadsarkitekt, enhetschef stadsbyggnadsförvaltningen, telefon: 054 540 46 23

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner

   Kommunen med den glada solen som symbol

   I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.