Gå direkt till innehåll
Anette Örnebring, utvecklingsledare på Karlstads kommun
Anette Örnebring, utvecklingsledare på Karlstads kommun

Pressmeddelande -

Workshop om drönare inom vård och omsorg – är det möjligt?

Går det att använda drönare i framtidens vård och omsorg? Det undersöktes och diskuterades i en workshop anordnad av Karlstads kommun under en inspirationsdag på Karlstad Airport.

Under inspirationsdagen samverkade representanter och deltagare från Karlstads kommun, Hammarö kommun, Grums kommun och Region Värmland. Genom inspirationsföreläsningar fick deltagarna olika inspel om vad som är på gång både i Sverige och i andra länder när det gäller användning av drönare.

Med olika professioner samlade kunde deltagarna sedan diskutera och analysera hur drönare skulle kunna användas inom vård och omsorg.

Slutsats: finns flertal idéer att börja utveckla vidare

Ett tiotal olika idéer presenterades mot dagens slut. Ett par idéer som deltagarna tyckte var mest intressanta att börja undersöka och arbeta vidare med var:

  • Leveranser av läkemedel, prover, material och utrustning från apotek och mellan olika delar av regionens eller kommunernas verksamheter

Anette Örnebring, initiativtagare till inspirationsdagen och utvecklingsledare på vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstads kommun, är mycket nöjd över deltagarnas engagemang och idéer:

- Drönare är ett intressant framtida transportmedel som vi måste börja fundera på hur vi skulle kunna använda inom våra verksamheter. Både den utmaning som finns med personalförsörjning och de klimatutmaningar vi står inför, gör att vi behöver vara öppna för alla transportalternativ som kan bli aktuella framöver, säger Anette Örnebring.

För mer information, kontakta:
Anette Örnebring, utvecklingsledare, Vård- och omsorgsförvaltningen
Telefon: 054 540 54 77

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.