Gå direkt till innehåll
De nya arenorna på Solstadens sportcenter kanske kan bli aktuella om Karlstad blir värdstad för SM-veckan.
De nya arenorna på Solstadens sportcenter kanske kan bli aktuella om Karlstad blir värdstad för SM-veckan.

Pressmeddelande -

Karlstad vill vara värd för SM-veckan sommar

Karlstads kommun ansöker om att få bli värdstad för SM-veckan, sommaren 2025 eller 2026. Med de nya arenorna på plats vill kommunen bjuda Karlstadsborna på högklassig idrott och stjärnglans.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet tillsammans med Sveriges Television och en värdstad. Det är ett av Sveriges mest besökta återkommande idrottsevenemang där runt 8 000 idrottsutövare, ledare och funktionärer deltar. Som ett led i att stärka Karlstad som idrotts- och evenemangsstad ansöker kommunen tillsammans med RF/SISU Värmland om värdskapet för SM-veckan sommar 2025 eller 2026.

- Vi ser mycket positivt på ansökan och håller tummarna att vi kan få hem evenemanget till Värmland och Karlstad. Det skulle betyda mycket för föreningslivet, både sett till inspiration och utveckling, säger Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef RF-SISU Värmland.

    Folkfest och högklassig idrott

    Under SM-veckan får publiken se Sveriges bästa idrottsutövare göra upp om medaljer i ett 30-tal olika idrottsgrenar, vilka det blir väljer Riksidrottsförbundet ut i samråd med SVT och värdkommunen.

    - Det skulle föra med sig mycket positivt för Karlstad om vi fick arrangemanget hit. Vi vill att så många föreningar som möjligt ska involveras och skapa kringevenemang så det blir en folkfest för Karlstadsbor och andra besökare, säger Frida Pettersson (C), kommunalråd och ordförande i Tillväxtutskottet.

    Värdstadens kostnader för arrangemanget beräknas till 8 miljoner kronor. Senast den 15 november ska Riksidrottsförbundet ge besked om vilka städer som valts ut.

    För mer information kontakta:

    Frida Pettersson (C), kommunalråd och ordförande i Tillväxtutskottet,
    telefon 070-001 61 19

    Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef RF-SISU Värmland,
    telefon 010-476 47 12

    Cecilia Östlund, projektledare evenemang Karlstads kommun,
    telefon 070-020 81 07

    Ämnen

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.