Gå direkt till innehåll
Karlstad växer – en av Sveriges bästa kommunwebbar

Pressmeddelande -

Karlstad växer – en av Sveriges bästa kommunwebbar

Karlstad växer har utsetts till en av Sveriges fem bästa kommunwebbar av IDG Sverige. Det är webbplatsen där Karlstadsborna kan följa Karlstads utveckling och ta del av alla planerade och pågående byggprojekt i Karlstad.

Webbplatsen Karlstad växer ger Karlstadsborna en bra och tydlig överblick av vad som planeras i Karlstad med hjälp av kartor, enkla texter och snygga bilder. Det finns även en 3d-karta som ger en ännu bättre känsla för hur planerade projekt kan tänkas passa in i dagens Karlstad.

-Vårt mål har varit att Karlstadsborna i ett så tidigt skede som möjligt ska få ta del av Karlstads utveckling på ett enkelt sätt och vi är glada att det uppmärksammas. Vi vill ha en bra dialog med Karlstadsborna kring stadens utveckling och nu finns det goda möjligheter för den som vill veta mer och få inflytande, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör Karlstads kommun.

Som ett komplement till webbplatsen Karlstad växer finns också Karlstadsrummet i Bibliotekshuset där besökarna kan ta del av Karlstads utveckling. Även här går det att ta del av 3d-kartan på en stor touch-skärm.

Karlstad växer webben hittar ni på karlstad.se/karlstadvaxer.


IDG Sveriges motivering

Solen skiner över Karlstads kommuns webbplats som håller hög kvalitet på innehåll och bilder. Den spännande undersajten Karlstad växer, där nyfikna invånare kan ta del av detaljerade planer för alla planerade byggprojekt i kommunen, försågs med en 3d-karta under 2018. Kommuninvånarna ges möjlighet att söka på olika kategorier av projekt eller i vilket skede projekten befinner sig. Viktigt, inte minst så att de kan ta tillvara på sina rättigheter att påverka byggnadsprocessen.


För mer information:

Katarina Lindström, kommunikationsdirektör 054-540 10 18
Katarina Adolfsson, kommunikatör 054-540 81 22

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.