Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Karlstad hjälper Sverige att ladda inför Melodifestivalen med Värmlandsschlagern

Karlstads kommun släpper nu en helt ny schlagerversion av Värmlandsvisan med Linda Bengtzing lagom till starten av Melodifestivalen. Den nya Värmlandsschlagern har producerats av Jimmy Jansson och finns redan nu att njuta av på Spotify.

Den 3 februari går startskottet för Melodifestivalen 2018 i Karlstad.

- Nytolkningen av Värmlandsvisan är vårt sätt att hylla musikstaden Karlstad och den värmländska vistraditionen, samtidigt som vi hälsar Melodifestivalen välkommen till Karlstad och hjälper Sverige att komma i den rätta schlagerstämningen, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör i Karlstads kommun.

"Det här är min sjunde hit"

Linda Bengtzing, värmlänning och en av Sveriges schlagerdrottningar, har varit med i Melodifestivalen sex gånger.

- Detta är det mest prestigefyllda uppdrag jag fått. Frågan från Karlstads kommun lyste upp mitt liv. Vilken ära och glädje - på riktigt något av det bästa jag gjort. Det här är min sjunde hit! Tack för det Värmland, säger Linda Bengtzing.

Jimmy Jansson från Hagfors i Värmland, har varit med i Melodifestivalen flera gånger både som artist och låtskrivare.

- Att få vara en del av detta projekt känns fantastiskt! Värmlandsvisan är en låt som jag växt upp med och som ligger mig varmt om hjärtat. När jag fick förfrågan att spela in den var det ingen tvekan om att jag ville vara med, säger Jimmy Jansson.

Lyssna på Spotify

Linda Bengtzing framför låten på Stora torget i Karlstad fredagen den 2 februari, dagen innan den första deltävlingen av Melodifestivalen går av stapeln i Karlstad.

- Jag längtar till torget och att få sjunga den live. Det känns både ärofyllt och nervöst, säger Linda.

Men redan nu går det alltså att ladda inför Mello på Spotify! Sök på Linda Bengtzing och Värmlandsschlagern.

För mer information kontakta:

Katarina Lindström, kommunikationsdirektör, Karlstads kommun, mobil 070-565 99 37.

Kontakt Linda Bengtzing

Dennis T Karlsson, United Stage Artist, mobil 070-440 41 12.

För kontaktuppgifter till Jimmy Jansson kontakta

Linda Olsson, kommunikationsstrateg, Karlstads kommun, telefon 054-540 10 23.

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.