Gå direkt till innehåll
Fotograf: Mattias Nilsson, informationsenheten, Skövde kommun
Fotograf: Mattias Nilsson, informationsenheten, Skövde kommun

Pressmeddelande -

Karlstad har fått en ny stadsbyggnadsdirektör

Kommunstyrelsen har beslutat att utse Martin Hollertz till ny stadsbyggnadsdirektör för Karlstads kommun.

Martin är 55 år gammal, har lång erfarenhet av ledarskap och brinner för samhällsbyggnadsfrågor. Han kommer närmast från en tjänst som samhällsbyggnadschef i Skövde kommun och har en bred kommunal erfarenhet från bland annat Kungälvs kommun och Uddevalla kommun.

– Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag, säger Martin Hollertz. Karlstad ligger långt fram inom samhällsbyggnadsområdet och som regionalt centrum i Värmland med ett starkt varumärke och näringsliv finns utmärkta möjligheter till utveckling.

– Jag hälsar Martin varmt välkommen till Karlstads kommun. Han kommer med sin erfarenhet och kompetens att bli ett bra tillskott i kommunen och jag ser fram emot ett gott samarbete framåt, säger Linda Larsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Martin Hollertz börjar sin tjänst som samhällsbyggnadsdirektör i Karlstads kommun vid årsskiftet.

Bakgrund

Rekryteringsprocessen har pågått sedan i våras. Ett rekryteringsföretag har bidragit i rekryteringsarbetet och efter deras urvalsprocess med bland annat tester och djupintervjuer gick fyra kandidater vidare till slutintervjuer med fyra intervjugrupper. Företrädare för kommunstyrelsen, stadsbyggnadsnämnden, kommundirektörens ledning och de fackliga organisationerna var efter intervjuerna eniga om att rekommendera Martin till uppdraget.

För mer information kontakta:

Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande, telefon 054-540 12 89.

Ulrika K Jansson, kommundirektör, telefon 054-540 46 42

Gunilla Nilsson, HR-direktör, telefon 054-540 10 79

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.