Gå direkt till innehåll
Karlstad en finalisterna i Sveriges miljöbästa kommun 2023

Pressmeddelande -

Karlstad en finalisterna i Sveriges miljöbästa kommun 2023

Aktuell hållbarhet presenterade under måndagen de 10 kommuner som ligger i tio i topp i respektive kategori i årets rankning. Där finns Karlstads kommun med. Finalisterna presenteras i bokstavsordning och inte i resultatordning. Vilka kommuner som vinner sina grupper 2023 offentliggörs den 3 oktober på konferensen Hållbar kommun.

- Vi är otroligt glada och stolta över att vara med på topp-10-listan och ser med spänning framför oss vad den slutliga placeringen blir, säger Per-Olof Haster, miljöstrateg, miljöförvaltningen.

Om Sveriges miljöbästa kommun

Kommunrankningen Sveriges miljöbästa kommun genomförs varje år av tidningen Aktuell Hållbarhet. Syftet är att mäta kommunernas ambition och aktivitet på miljöområdet.

Rankningen består av en enkät där kommunerna har svarat på 22 frågor och tre följdfrågor som rör allt från transporter till livsmedel, stadsplanering och koldioxidbudgetar. Nytt i år är att Aktuell Hållbarhet även kartlägger de konsumtionsbaserade utsläppen i kommunerna.

Resultatet från enkäten räknas sedan ihop med aktuell data från ett flertal olika externa källor, bland annat från Vattenmyndigheten, SCB, SKR, Boverket, Miljöfordon Sverige och Avfall Sverige.

Kontakt

Per-Olof Haster, miljöstrateg, miljöförvaltningen, Karlstads kommun

Telefon: 054-540 46 75

E-post: per-olof.haster@karlstad.se.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.