Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Karlstad drog hem drogFokus 2024

Karlstads kommun kommer att stå som värd för drogFOKUS 2024 – Sveriges största konferens om förebyggande och hälsofrämjande arbete kring alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel - även kallat ANDTS-frågor.

− DrogFOKUS är en viktig konferens oavsett om man arbetar förebyggande eller behandlande. I Karlstads kommun vill vi att våra medborgare ska ha en hög livskvalitet samtidigt som vi växer som stad och kommun och där droger och drogers negativa konsekvenser alltid ska ses som ett hinder för att vi ska nå vår vision; Ett bättre liv i solstaden, säger kommundirektör Ulrika K Jansson.

Konferensen kommer att locka många deltagare från myndigheter till föreningsliv och den privata sektorn. I Karlstad kommer just ungdomsperspektivet och deltagandet från ungdomar själva att vara en viktig punkt på programmet

- I vår ansökan att få vara värdstad för drogFOKUS 2024 lyfte vi bland annat upp att man ofta pratar om ungdomar, men sällan med ungdomar. Så när vi hälsar deltagarna välkomna till drogFOKUS 2024 så vill vi ju att konferensdeltagarna ska märka detta på olika sätt. Som processledare för ANDTS frågorna i Karlstad tycker jag det ska bli så otroligt roligt att vi nu ska få starta upp ett arbete med att arrangera och stå värdstad för Sveriges största konferens som belyser det förebyggande ANDTS arbetet, säger Stefan Gräsberg, processledare, arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Karlstads kommun.

Syftet med konferensen är att presentera det senaste inom kunskapsbaserat hälsofrämjande och förebyggande arbete. I arrangörsgruppen ingår ett flertal myndigheter och organisationer inom ANDT-området.

- Det är väldigt viktigt att arbeta förebyggande mot droger och det är något vi gjort i många år i Karlstad, både inom våra verksamheter och tillsammans med krogarna. Genom värdskapet för drogFOKUS 2024 kommer vi få ännu bättre möjligheter att samverka med nationella aktörer. Ytterst ska detta gagna Karlstadsbor med beroendeproblematik och deras anhöriga, säger Per-Inge Lindén, ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

DrogFOKUS har tidigare arrangerats i Örebro, Norrköping, Jönköping och Uppsala.

Kontakt: Stefan Gräsberg, processledare: 070-314 14 26 stefan.grasberg@karlstad.se


Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.