Gå direkt till innehåll
Karlstad bäst i Sverige på kultur- och nöjesliv
Karlstad bäst i Sverige på kultur- och nöjesliv

Pressmeddelande -

Karlstad bäst i Sverige på kultur- och nöjesliv!

Karlstadsborna har fått säga sitt och enligt SCBs medborgarundersökning är Karlstads kommun bäst i landet när det gäller kultur- och nöjesliv.

– Det här hade inte varit möjligt utan alla utövare, föreningar och arrangörer som brinner för kulturen. Vi vill vara en kommun där utrymme finns för både bredd och spets, från den intima spelningen till den stora teaterföreställningen. Allt bidrar till en helhet som vi är stolta över, säger Robert Halvarsson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kultur och nöjen är viktigt för sammanhållning

I en samtid som präglas av oro och ekonomiska utmaningar kan tillgång till musik, dans, litteratur, konst och teater skapa en stark sammanhållning och en känsla av gemenskap, vilket också bidrar till stolthet för sin stad.

– Karlstad är en kommun som vill och vågar satsa på kultur. Den finns en gemensam drivkraft att tillsammans med närings- och föreningsliv berika människors livsmiljö genom tillgång till ett rikt kultur- och nöjesliv. Det här beskedet gjorde mig oerhört glad och stolt, både som kulturchef och Karlstadbo! Jag är heller inte förvånad över resultatet eftersom jag tror att vår kulturella bakgrund här i Värmland spelar en stor roll. Vi har en starkt förankrad identitet som bottnar i kulturen och där många Karlstadsbor tillsammans bidrar till en mångfald av utbud, säger Anna Åberg Bucht, verksamhetschef, kultur- och fritidsförvaltningen.

Så här svarade Karlstadsborna

Andelen Karlstadsbor som tycker att det lokala kultur- och nöjesutbudet i kommunen är bra eller mycket bra är hela 89,5 procent. Det är 23,6 procentenheter högre än riksgenomsnittet. Karlstad placerar sig också trea när det gäller arbetet att främja kultur i kommunen.

För mer information kontakta:

Robert Halvarsson (MP), ordförande kultur- och fritidsnämnden, roberthalvarsson@karlstad.se, tfn 054-540 80 05.

Anna Åberg Bucht, verksamhetschef, kultur- och fritidsförvaltningen, anna.aberg.bucht@karlstad.se, tfn 073 704 88 95.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.