Gå direkt till innehåll
Julöppet på Sundstabadet

Pressmeddelande -

Julöppet på Sundstabadet

Jultider kan vara svåra tider för många - därför satsar Karlstads kommun i år på kostnadsfritt julaftonsöppet i Sundstabadet för barnfamiljer.

I samarbete med Stadsmissionen, hjälporganisationen Ria och kultur- och fritidsförvaltningens verksamhet Mötesplatser anordnar Sundstabadet en alternativ julafton för barnfamiljer i badanläggningen. Den 24 december klockan 9-12 slår Sundstabadet upp sina portar med bland annat julklappsjakt, dans kring granen, julvattenrutchbanetävling och fiskdamm.

-Jag är glad att vi i dessa svåra tider med krig i vår närhet och ökade kostnader på grund av dyra elpriser och inflation, ger möjlighet till ett alternativt julfirande i badanläggningen där alla kan delta oavsett ekonomiska möjligheter, säger Johanna Larsson (M), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Annandagen för vuxna

I samarbete med Ria och Stadsmissionen kommer Relaxavdelningen på Sundstabadet vara abonnerad till dessa organisationer under tre timmar på annandagen.

-Det är ett fantastiskt erbjudande att på julafton kunna erbjuda barnfamiljer som vi har kontakt med relax på Sundstabadet för att sen gå till Stadsmissionen och äta. Familjerna ser fram emot detta med spänning.

Att kunna erbjuda på Annandagen att först få koppla av på relax-avdelningen och sedan kunna gå till Stadsmissionen och äta kan vara det som spelar roll på riktigt när man lever i en utsatt situation. Att få ge sig själv en guldkant är något som inte finns på kartan, säger Marie Björklind på Stadsmissionen i Karlstad.

-Juletider innebär inte alltid glädje för alla. Speciellt de som är ensamma eller har det svårt ekonomiskt. Med en alternativ julafton och annandag på Sundstabadet hoppas vi kunna skänka glädje och omsorg till barnfamiljer och ensamma som har det tufft, avslutar Frida Pettersson (C), kommunalråd.

Pressträff

Pressträff sker torsdagen 22 december klockan 13.00 i Sundstabadet. Välkomna.

Deltar på pressträffen gör:

Frida Pettersson (C) Kommunalråd och ordförande i Tillväxtutskottet.

Mark Pulman, enhetschef Bad, Idrott och fritid, Kultur- och fritidsförvaltningen.

Marie Björklind, Stadsmissionen i Karlstad.

För mer information kontakta:

Johanna Larsson (M), Ordförande Kultur- och fritidsnämnden, 070-001 02 26

Frida Pettersson (C) Kommunalråd och ordförande i Tillväxtutskottet. 070-001 61 19

Mark Pulman, enhetschef Bad, Idrott och fritid, Kultur- och fritidsförvaltningen, 054-540 54 42

Marie Björklind, Stadsmissionen i Karlstad, 070-967 12 47

Robert Ojala, kommunikatör, Sundstabadet, 054-540 59 87

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.