Gå direkt till innehåll
Jobbcenter årets nytänkare

Pressmeddelande -

Jobbcenter årets nytänkare

Varje år utser Karlstads kommun ”Årets nytänkare” för att belysa goda initiativ och peppa medarbetare i koncernen som bidrar med idéer till en positiv utveckling av verksamheten.

Årets förstapristagare har utvecklat "interna jobbspår" för att höja kvaliteten på kommunens arbetsmarknadsanställningar och bättre möta de rekryteringsbehov som finns i kommunen.

En jury som består av representanter från varje förvaltning utser vinnarna. De bedömer nomineringarna utifrån hur nytänkande initiativen är samt kopplingen till kommunens värdegrund och vision.

Juryn motivering

”Jobbcenters personal har utvecklat jobbspår för att höja kvaliteten på kommunens arbetsmarknadsanställningar och bättre möta de rekryteringsbehov som finns i kommunen. Genom ett samarbete mellan flera förvaltningar skapas ”snabbspår till jobb” för att exempelvis utbilda lokalvårdare, vikarier inom vården, ekonomibiträden och barnskötare. Personer som har stått långt ifrån arbetsmarknaden har på så vis fått utbildning och erfarenhet samtidigt som kommunen har fått nya medarbetare med rätt kompetens – en win-win!”

För mer information kontakta:

Malin Rådman, chef Jobbcenter. Telefon: 070-001 82 25.

Anette Gundahl Karlsson, ärendehandledare Jobbcenter. Telefon: 076-800 30 90.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.