Gå direkt till innehåll
Jakobsbergsbron avstängd för underhåll 10-20 juni​

Pressmeddelande -

Jakobsbergsbron avstängd för underhåll 10-20 juni​

Karlstads kommun och Hammarö kommun ska utföra beläggningsarbeten och arbeten med trafikljusen på Jakobsbergsbron och på ramperna intill bron.

Arbetet innebär att bron behöver stängas av för både biltrafik, gående och cyklister 10 juni till 20 juni. De som behöver ta sig mellan Karlstad och Hammarö behöver under denna tid åka via Hammaröleden istället.

Underhåll i väntan på ny bro

Detta arbete är en del i det vanliga underhåll som gator och broar löpande behöver genomgå. På lång sikt finns planer på att byta ut Jakobsbergsbron med en helt ny bro med ny anslutande väg till Hammaröleden.

Karlstads kommun, Hammarö kommun, Trafikverket och Region Värmland arbetar tillsammans för att ta fram ett avtal för den nya bron och ny väganslutning. Miljötillstånd kan komma att påverka tidsplanen för när bron kan byggas men förhoppning är att bron kan stå klar tidigast 2030.

För mer information kontakta

Om underhållsarbetet: Petter Tågerud, trafikhandläggare teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 57 79

Om ny Jakobsbergsbro: Stefan Prochazka, projektledare teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 66 81

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.