Gå direkt till innehåll
Invigning av Rudsängens nya förskola

Pressmeddelande -

Invigning av Rudsängens nya förskola

Med sång och såpbubblor invigdes Rudsängens nya förskola. De gamla lokalerna har rivits och ersatts av en helt ny och modern byggnad med faluröd träfasad och tydligt barnfokus.

- Vår nya förskola är byggd för att uppmuntra samarbete. Avdelningarna arbetar två och två med en gemensam mötesplats i form av ett torg.Det finns också ett tydligt barnfokus med låga fönster och möbler som är anpassade efter barnen, säger Mia Wiker, rektor.

Barnen har följt bygget

Barnen har tyckt att det har varit spännande att följa bygget av deras nya förskola. De har varit och tittat på de olika stegen och har fått möjlighet att ställa frågor och titta på maskinerna. Barnen har också byggt en egen modell av förskolan parallellt med det stora bygget, vilken de stolt visade upp under invigningen.

- Barnen och personalen har fått fantastiskt fina och moderna lek- och lärmiljöer – både inomhus och utomhus. Det är mycket positivt att vi har lyckats utöka antalet förskoleplatser i centrala Karlstad, säger Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Om nya Rudsängen

Den nya förskolan består av två våningar och har ökat från sex till åtta avdelningar. På taket sitter en solcellsanläggning och produktionen kan följas på en skärm inne på förskolan.

Även utemiljön är helt ny och större än tidigare och har många naturliga inslag. Utebelysningen är behovsstyrd via rörelse- och skymningsrelä. Under kvällar och helger är utemiljön öppen för allmänheten.

Det tidigare mottagningsköket har ersatts av ett produktionskök som också distribuerar mat till andra förskolor i kommunen.

För mer information kontakta:
Mia Wiker, rektor Rudsängens förskola, 054 - 540 39 77
​Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden,070-001 82 00 
​Sara Malmborg, kommunikatör, 054 – 540 29 04

Ämnen

Taggar

Regioner