Gå direkt till innehåll
Ett glädjande besked tycker Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads teknikcenter.
Ett glädjande besked tycker Henrik Degert Grahn, rektor på Karlstads teknikcenter.

Pressmeddelande -

Internationella möjligheter för blivande gymnasieingenjörer

Med 92 kvalitetspoäng av 100 möjliga blev TE4 på Karlstads teknikcenter beviljad ackreditering inom Erasmus+. ”Det här kommer stärka och stimulera våra elevers- och lärares personliga utveckling” säger rektor Henrik Degert Grahn.

Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom bland annat utbildning. Erasmusackreditering fungerar som ett verktyg för de skolor inom yrkesutbildning som långsiktigt vill uppmuntra gränsöverskridande utbyte och samarbete. Genom ackrediteringen kommer Karlstads Teknikcenter kunna genomföra kvalitativa mobilitetsaktiviteter vilket kommer föra med sig stora möjligheter för skolan.

”Vi samarbetar med flera företag som är verksamma på en internationell marknad, och då känns det naturligtvis extra bra att också kunna addera en internationell dimension till utbildningen. Att kunna genomföra internationella samarbetsprojekt och erbjuda praktik utomlands kommer ge eleverna väldigt mycket” säger Henrik Degert Grahn.

Erasmusackrediteringen gäller fram till 2027 och kommer ge elever på utbildningen möjlighet att delta i internationella samarbetsprojekt samt möjligheten att göra delar av sin praktik utomlands. Initialt gäller detta för elever som läser Design eller Produktionsteknik men planen är att under perioden erbjuda även för Informationsteknik och Samhällsbyggande.

Gymnasieingenjörsutbildning
TE4 på Karlstads teknikcenter är ett yrkesinriktat påbyggnadsår för eleverna med examen från teknikprogrammet på gymnasiet. TE4-året ger en erkänd gymnasieingenjörsexamen som bidrar till goda möjligheter till anställning direkt efter utbildningen, men fungerar även som en bra grund för högre studier inom teknik. På Karlstads teknikcenter finns fyra olika utbildningsprofiler. Design- och produktutveckling, Informationsteknik - mjukvaredesign, Produktionsteknik – produktion och automation samt Samhällsbyggande. Varje utbildning håller hög kvalité och matchar de krav som arbetsmarknaden ställer på de framtida gymnasieingenjörerna.

För mer information kontakta:

Henrik Degert Grahn, rektor Karlstads teknikcenter, tfn: 054 540 14 34

Mikaela Haglund, kommunikatör Karlstads teknikcenter, tfn: 054 540 19 51

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.