Gå direkt till innehåll
Internationell konferens om vintercykling kommer till Karlstad

Pressmeddelande -

Internationell konferens om vintercykling kommer till Karlstad

Tidigare har konferensen ägt rum i bland annat Kanada, Nederländerna och USA. För första gången i Winter Cycling Congress (WCC) tioåriga historia ska den hållas i Sverige. Idag blir det officiellt att Karlstad blir 2023 års värd.

– Winter Cycling Federation är väldigt nöjda med att konferensen hamnar i Sverige för första gången och att vi ska arrangera den tillsammans med Karlstads kommun. Kommunens arbete med att göra det möjligt att cykla året runt har inte gått obemärkt förbi. Vi ser fram emot att utbyta erfarenheter med besökare från olika delar av världen och uppmanar alla att boka in datumen redan nu och att vi ses i Karlstad 2023, säger Timo Perälä, ordförande i Winter Cycling Federation.

Innovativ metod för halkbekämpning av cykelvägar

I Karlstads kommun ser man fram emot värdskapet och förberedelserna är redan i gång.

– Det ska bli väldigt roligt att få visa upp vår kommun och dela med oss av våra erfarenheter när det kommer till vintercykling. Vi kommer till exempel att berätta om vår speciella Karlstadslake. Den använder vi när vi sopar och saltar våra gång- och cykelvägar för att snö- och halkbekämpa. Karlstadslaken är en saltlake med en unik sammansättning som vi har uppfunnit själva som har spridit sig till andra kommuner och som vi ser många fördelar med, säger Monika Bubholz (MP), kommunalråd i Karlstads kommun.

Planering av programmet pågår

Nu när värdstaden är utsedd kan arbetet med att bestämma programmet för vintercyklingskonferensen komma i gång på allvar. Konferensen kommer att hållas 22–24 februari 2023. Talare och evenemang kommer att avslöjas löpande på webbplatsen karlstad.se/wcc2023.

Om Winter Cycling Congress

Den internationella Winter Cycling Congress har arrangerats sedan 2013 i städer över hela världen. Den har varit i Oulu (Finland), Leeuwarden (Nederländerna), Minneapolis (USA) and Montreal (Kanada). På grund av pandemin var konferensen digital 2021 och ställdes in 2022.

Winter Cycling Federations vision är ”vintercykling är för alla” – en värld där det ses som normalt och praktiskt att cykla året runt och att cykling är ett gångbart alternativ för människor i alla åldrar, oavsett förmåga.

För mer information kontakta

Timo Perälä, ordförande, Winter Cycling Federation, e-post: timo.perala@wintercycling.org, telefon +358 407060415

Monika Bubholz (MP), kommunalråd, Karlstads kommun, e-post: monika.bubholz@karlstad.se, telefon 054-540 12 85

Joachim Gustafsson, ordförande i den lokala styrgruppen i Karlstad för konferensen, e-post: joachim.gustafsson@karlstad.se, telefon 054-540 68 74

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har nästan 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.