Gå direkt till innehåll
Inget behov av evakueringsboenden i Karlstad

Pressmeddelande -

Inget behov av evakueringsboenden i Karlstad

Behovet av akuta boendeplatser för flyktingar från Ukraina har minskat. Migrationsverket har därför skrivit ner sina prognoser och de meddelar att man i nuläget inte har behov av ytterligare evakueringsboenden.

Karlstads kommun avbryter förberedelserna för evakueringsboendena men är beredda att med kort varsel starta upp om förutsättningarna förändras. Vi förbereder även för eventuellt behov av mer permanenta boendelösningar i ett längre perspektiv.

Stort engagemang bland Karlstadsborna

-  Jag vill rikta ett stort tack till de cirka 150 Karlstadsbor som anmält sitt intresse för att hjälpa till med tillfälliga boenden och de som varit intresserade av att med kort varsel jobba på boendena. Kontaktuppgifter som hör samman med intresseanmälningarna kommer inte att sparas. De som är intresserade av att hjälpa till kan fortsatt ha kontakt med frivilligorganisationer då de finns ukrainska flyktingar i Karlstad och det kommer nya som på egen hand ordnar sitt boende, säger Björn Söderman, samordnare för arbetet med evakueringsboende.

Erbjuder skolgång

Barn och ungdomar som har sökt asyl eller tillfälligt arbets- och uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet har rätt att gå i förskola och skola i Sverige. Karlstads kommun arbetar vidare med att erbjuda skola för de som finns i Karlstad och följer fortsatt läget både i Ukraina och nationellt.


-  Om någon önskar plats för sitt barn i förskola, förskoleklass eller grundskola hör man av sig till kommunens Kontaktcenter som hjälper till med ansökan, Maria Kjällström, skoldirektör, barn- och ungdomsförvaltningen

För mer information kontakta:

  • Björn Söderman, chef för bo- och budgetenheten, Karlstads kommun. Telefon: 070-306 30 63.
  • Maria Kjällström, skoldirektör, barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun. Telefon: 070-020 85 28.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.