Gå direkt till innehåll
Hundrastgården flyttar från Sandbäcken till Lamberget
Hundrastgården flyttar från Sandbäcken till Lamberget

Pressmeddelande -

Hundrastgård flyttar från Sandbäcken till Lamberget

Hundrastgården på Sandbäcken flyttar till Leret på Lamberget under hösten. Orsaken är att området där hundrastgården ligger idag ska förberedas för att bli ett nytt bostadsområde.

Under november börjar kommunen de första arbetena med att förbereda marken för det nya området som ska byggas i Klara, där det planeras för 250 nya bostäder. På grund av den befintliga hundrastgårdens placering är det inte möjligt att ha kvar den på den plats den har idag när det nya området växer fram. Under hösten ska därför hundrastgården flyttas till Leret på Lamberget, där den kommer byggas upp på nytt. Leret är den obebyggda plana yta som ligger intill Hammaröleden, i höjd med gång- och cykelbanan som sammanlänkar Herrhagen och Lamberget.

Flytt under november

Hundrastgården på Sandbäcken monteras ner i början av november och under en period kommer det inte finnas någon hundrastgård tillgänglig.

Förhoppningen är att vi ska få till en smidig övergång, men det kommer att bli ett glapp som vi ska göra allt för att det ska bli så kort som möjligt. Vi kommer återbruka delar av det nuvarande staketet på nya stället, men vissa delar har vi beställt och är lite beroende av att de levereras i tid, säger Marianne Fröding, samordnare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Redan nu pågår arbeten med att förbereda Leret inför uppsättningen av den nya hundrastgården. Bland annat röjer kommunen bort sly. Ett antal träd kommer att sparas för trivselns skull och för att skapa lite skugga.

-Monteringen av den nya hundrastgården kommer att ske så snart som möjlig under hösten, men vi kan tyvärr inte säga exakt när hundrastgården öppnar på Leret, säger Marianne Fröding.

För mer information kontakta:

Marianne Fröding, samordnare, Karlstads kommun, telefon 070-001 08 62

Mimmi Bengtsson, kommunikatör, Karlstads kommun, telefon 054-540 22 62

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.