Gå direkt till innehåll
Hopptornet på Örsholmsbadet är avstängt för säkerhets skull

Pressmeddelande -

Hopptornet på Örsholmsbadet är avstängt för säkerhets skull

Under lördagen stängde kommunen av hopptornet på Örsholmsbadet för säkerhets skull. Vi vill göra fler noggranna undersökningar av botten innan vi öppnar upp hopptornet igen. På måndag vet vi mer om status av botten och om tornet kan öppnas upp igen.

Hopptornet är avspärrat och vi har satt upp skyltar om att det är avstängt för att ingen ska använda hopptornet.

- Vi har valt att stänga av hopptornet för att vara på säkra sidan. Vi vill se över botten med dykare ännu en gång innan vi öppnar upp hopptornet igen. Under fredagen var dykare och sökte av botten. Nu vill vi dyka av botten ännu en gång, säger Marianne Fröding, samordnare på parkenheten.

Bakgrund

Under torsdagskvällen var en medborgare var på Örsholmsbadet och hoppade från tornet och hen landade på något vasst på botten. Efter ett samtal till kommunen på fredag förmiddag skickades dykare ut för att undersöka botten. Efter en stunds sökande hittades ett gammalt sönderrostat cykelställ som med största sannolikhet kommit fram ur dyn nedanför hopptornet, troligtvis på grund av att det varit mycket folk i vattnet senaste tiden.

När många människor rör sig i vattnet samtidigt påverkar det botten så att bottenmassorna rör på sig, vilket kan leda till att föremål som legat gömda i dyn kan bli synliga. Det är vad man misstänker i det här fallet. Det finns ingen misstanke om att någon placerat cykelstället på platsen uppsåtligt.

Botten undersöktes grundligt innan hopptornet öppnades för några veckor sedan och då fanns inget att anmärka på gällande badplatsens botten. Örsholmsbadet undersöks regelbundet av dykare, en gång i veckan under hela sommaren. Och om du som medborgare ser något misstänkt är det alltid bra att höra av sig till kommunen, så att det kan undersökas.

För mer information kontakta:

Marianne Fröding, samordnare på parkenheten, telefon: 070-5241242

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.