Gå direkt till innehåll
Högt betyg för färdtjänsten i Karlstad

Pressmeddelande -

Högt betyg för färdtjänsten i Karlstad

Karlstadsborna är fortsatt nöjda med Karlstadsbuss och färdtjänstresorna i kommunen. Närmare bestämt 90 procent av färdtjänstresenärerna säger att de är nöjda. Det står klart sedan kundmätningarna sammanställts för 2017 av Svensk Kollektivtrafik.

- Det är glädjande att Karlstadsborna är nöjda med färdtjänsten och det ligger i linje med Karlstads ambition att vara en kommun med hög service för alla, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i Stadsbyggnadsnämnden i Karlstad.

ANBARO (BAROmetern för ANropsstyrd trafik) är en undersökning som mäter resenärernas upplevda kvalitet på den senaste färdtjänst- eller sjukresan som genomförts. Genom ANBARO ges möjligheter till jämförelser mellan resenärernas nöjdhet med olika transportörer, beställningscentraler men även mellan landets färdtjänst- och sjukreseansvariga. De som intervjuas är ett slumpmässigt urval av de resenärer som genomfört en resa dagen innan intervju.

Av de intervjuade är 93 procent nöjda med förarens bemötande vilket är 1 procent bättre än riksgenomsnittet, medan nöjdheten med samtalsmottagaren på Samres är 94 procent mot 93 procent för riket

-Under året har vi tillsammans med förarna fokuserat på kunderna och deras behov och förväntningar i olika workshops och det är roligt att se att det gett resultat, säger Mattias Bergh chef för Karlstadsbuss.

Under 2017 genomfördes drygt 112.000 färdtjänstresor i Karlstads kommun.

Mer om ANBARO kan du läsa på www.svenskkollektivtrafik.se

För mer information kontakta:

Erik Nilsson (KD), ordförande Stadsbyggnadsnämnden 0722-11 96 99

Mattias Bergh, chef Karlstadsbuss 0768-29 85 03

Ämnen

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.