Gå direkt till innehåll
Vi välkomnar Kungen till Karlstad den 7 september. Copyright Kungl. Hovstaterna.
Vi välkomnar Kungen till Karlstad den 7 september. Copyright Kungl. Hovstaterna.

Pressmeddelande -

H.M. Konungen firar 50 år på tronen – var med och fira!

Under 2023 firas H.M. Konungens 50 år på tronen. Som en del av firandet besöker Kungen och Drottningen Sveriges 21 län under året. Den 7 september kommer Kungaparet till Karlstad.

- Vi välkomnar Kungen och Drottningen till Karlstad och Värmland, det blir en härlig folkfest som vi hoppas ska bli minnesvärd för alla, säger Linda Larsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Planering av programmet pågår för fullt, klart är att det blir en kortege och publikt evenemang med underhållning i centrala Karlstad.

Länsstyrelsen är officiell värd för Kungaparets besök, i samarbete med Karlstads kommun och Region Värmland. 

Vi efterlyser bilder

I samband med besöket visas en fotoutställning med officiella bilder från Kungens 50 år på tronen. I utställningen vill vi även visa värmlänningarnas bilder från Kungens tidigare besök i Värmland.

- Vi hoppas att många värmlänningar vill vara med och bidra med egna bilder till utställningen. Utställningen berör flera generationer och blir ett sätt att uppmärksamma de senaste 50 åren tillsammans, säger Ulrika Lassing, arrangemangskonsulent på Karlstads kommun.

På karlstad.se finns mer information om hur du skickar in bilderna för att få chansen att ha med dem i utställningen.

För mer information kontakta:

Ulrika Lassing, arrangemangskonsulent, Karlstads kommun, telefon 054-540 38 11.
Tanja Ekegren, ledningsstrateg, Länsstyrelsen Värmland, telefon 010-224 73 26.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.