Gå direkt till innehåll
Hjälp till att hålla Karlstad rent!

Pressmeddelande -

Hjälp till att hålla Karlstad rent!

Idag måndag 12 februari är första dagen att anmäla sig till årets skräpplockardagar. Det är en årlig manifestation där kommuner i hela Sverige hjälper till att plocka skräp. Förra året deltog 78 av kommunens enheter och sammanlagt 6 922 barn och vuxna i skräpplockardagarna.

Enligt undersökning från Håll Sverige Rent ökar nedskräpningen i Sverige. Karlstads kommun tycker att det är viktigt att uppmärksamma problemen med nedskräpning och uppmanar alla Karlstadsbor att delta i årets skräpplockardagar under vecka 17.

- Det är ofta många förskolor som deltar i skräpplockardagarna och det är ett bra sätt för barnen att bli engagerade. De brukar lära sig väldigt fort varför man inte ska skräpa ned. Det skulle vara roligt ifall fler vuxna är med i manifestationen också, säger Erik Lisshammar som organiserar skräpplockardagarna i Karlstad.

Vem som helst kan alltså anmäla sig till skräpplockardagarna från 12 februari till 25 mars via Håll Sverige Rent. Karlstads kommunen hjälper till att få ut material till alla anmälda.

Skräp försvinner inte

Det tar 10-20 år innan en plastpåse har brutits ned, 20-25 år innan ett tuggummi försvunnit. En pet-flaska har en nedbrytningstid på 450 år. De lämnar också kvar mikroplatspartiklar som aldrig bryts ned. Skräpet som slängs i naturen eller i stadsmiljön försvinner inte bara och skräpplockardagarna är ett bra sätt att synliggöra det.

- Det är ditt och mitt skräp det handlar och det försvinner inte av sig själv. Vi måste alla hjälpas åt för att hålla vår stad ren och snygg, säger Erik.

På karlstad.se/skrapplockardagarna finns mer information

För mer information kontakta:

Erik Lisshammar, 054 540 66 06

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.