Gå direkt till innehåll
Hagabron över Pråmkanalen.
Hagabron över Pråmkanalen.

Pressmeddelande -

Hagabron stängs av

I samband med byggnationen av snabbusslinjen Karlstadsstråket kommer Hagabron att bytas ut. Arbetet med att riva den gamla bron inleds den 4 juni.

- Den nuvarande Hagabron är gammal och uttjänt skulle ändå ha bytts ut. Nu när vi gör i ordning för en snabbusslinje här så passar det bra att även byta bron, säger Stefan Prochazka på Karlstads kommun.

Helt avstängd från 4 juni

Bron kommer att stängas av helt för trafik den 4 juni. I första skedet kommer den nuvarande bron att rivas. Sedan byggs en ny bro upp som kommer att vara klar senare under hösten, preliminärt under oktober.

Omledning av trafik

Gående och cyklister som ska passera över Pråmkanalen kan under byggtiden välja att åka över Götgatsbron vid Karlstad CCC eller över Ankersbron vid Nöjesfabriken. Biltrafik kommer att ledas om med hjälp av skyltar.

-Vi förstår att vårt arbete i och runt Haga stökar till det för många, men vi hoppas att Karlstadsborna har tålamod och ser fram emot hur fint det kommer bli när det är klart. Och affärer och restauranger i Haga går självklart att besöka under hela byggtiden, säger Patrik Eng som är byggledare för denna del av Karlstadsstråket.

Båtbussarna kommer att gå i Pråmkanalen hela sommaren, men det blir ingen slussning i år eftersom vi arbetar med Hagabron.

Fakta om Hagabron

Nuvarande Hagabro byggdes på 1930-talet och var öppningsbar fram till 1966 då farleden avlystes och den segelfria höjden begränsades. Men redan innan dess fanns en bro på samma ställe.

Den nya bron kommer att använda samma landfästen som finns där idag, men den kommer att bäras upp av nya pålar som ska borras ner. I övrigt har den samma bredd och segelfria höjd som dagens bro.

För mer information kontakta:

Patrik Eng 054-540 70 82, frågor om Karlstadsstråket

Stefan Prochazka, 054-540 66 81, frågor om bron

Katarina Adolfson, 054-540 81 22, kommunikatör

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.