Gå direkt till innehåll
Härtsögas gruppboende invigt

Pressmeddelande -

Härtsögas gruppboende invigt

Härtsögas gruppboende för personer med LSS-insatser är nu invigt. Monika Bubholz (MP) och Stefan Jonsson (S) klippte bandet på fredagseftermiddagen. – Vi inviger mer än bara fyra väggar och ett tak. Vi inviger ett hem där de boende, utifrån sina unika behov, ges möjlighet att bli sitt bästa jag, säger Stefan Jonsson.

Härtsögas gruppboende för personer med LSS-insatser invigdes med tal, bandklippning, mingel och rundvandring i de nybyggda lokalerna.

Monika Bubholz (MP), ordförande teknik- och fastighetsnämnden, och Stefan Jonsson (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden, invigningstalade och klippte bandet tillsammans.

”Fokus på lösningar för varje enskild individ”

Monika Bubholz:

– Det här är resultatet av ett bra samarbete mellan många olika parter. När vi har byggt det här huset har det varit stort fokus på lösningar som är anpassade för varje enskild individ. De har egen lägenhet och egen trädgård, men även gemensamhetsutrymmen. Ett vackert hus i naturskön miljö.

”Ges möjlighet att bli sitt bästa jag”

Stefan Jonsson:

– Vi inviger mer än bara fyra väggar och ett tak. Vi inviger ett hem där de boende, utifrån sina unika behov, ges möjlighet att bli sitt bästa jag. Alla är vi unika, men vi möts i gemenskap där vi lär av varandra och stärker varandra. Här på Härtsöga har det verkligen lagts ned tid och kraft för att skapa den gemenskapen. Och skapa ett hem som tillmötesgår individuella behov hos de personer som snart flyttar in.

Stefan Jonsson fortsätter:

– Vi har skapat bra lösningar på hemmaplan för personer som tidigare bott utanför vår kommun. Det stärker inte bara den enskilde utan ökar också tryggheten för de anhöriga. Stort tack till alla som varit involverade, säger Stefan Jonsson.

”Erbjuda hemmalösningar”

Lars-Göran Melin, verksamhetschef funktionsstöd, och Martin Bengtsson, enhetschef, var naturligtvis också på plats.

– Vi är lyckliga och tacksamma för att huset står färdigt och personalgruppen är samlad. Nu kan vi erbjuda hemmalösningar för personer från Karlstad som tidigare bott i andra kommuner. Det känns tillfredsställande, säger Lars-Göran Melin.

– Det är en stor fördel, men även en utmaning, att bygga upp något nytt från grunden. Vi har rekryterat en personalgrupp med bra mix där alla har erfarenhet av att jobba med människor på ett eller annat sätt. Det har varit intensiva veckor nu inför att inflyttning ska ske, säger Martin Bengtsson.

Sex personer flyttar snart in

Härtsögas gruppboende tar emot sex personer med LSS-insatser som flyttar in i slutet av maj. De nybyggda lokalerna ger stor möjlighet till anpassning utifrån individuella behov.

Byggnaden är på 700 kvadratmeter och består av sex lägenheter samt gemensamhets- och personalutrymmen.

Totalt 15 tillsvidareanställda stödassistenter ska arbeta på boendet som är bemannat dygnet runt, året om.

För mer information kontakta:

Stefan Jonsson (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden, 070-020 34 13
Monika Bubholz (MP), ordförande teknik- och fastighetsnämnden, 054-540 12 85
Lars-Göran Melin, verksamhetschef funktionsstöd, 054-540 56 13
Martin Bengtsson, enhetschef, 054-540 21 68
David Falk, kommunikatör, 070-001 01 34

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.