Gå direkt till innehåll
Malin Lundqvist, Jesper Sejrup och Ia Pettersson är nominerade till Årets Sola 2021.
Malin Lundqvist, Jesper Sejrup och Ia Pettersson är nominerade till Årets Sola 2021.

Pressmeddelande -

Här är kandidaterna till Årets Sola!

Någon av de tre kandidaterna – Malin Lundqvist, Jesper Sejrup och Ia Pettersson har chans att bli Årets Sola 2021. Alla tre är inspirerande, driftiga glädjespridare och goda representanter för Karlstadsregionen. Vem av dem som blir Årets Sola presenteras i slutet av november.

Under några månader i början av året kunde invånarna i Karlstadsregionen nominera kandidater via Karlstads kommuns webbplats. Totalt kom cirka 60 nomineringar in och juryn hade ett tufft arbete med att välja ut tre kandidater.

Målbilden för utmärkelsen är Eva-Lisa Holtz, den glada servitrisen som levde och verkade i Karlstad på 1700-talet. Likt henne vill vi att våra gäster, invånare och företag ska trivas och må bra. "Sola" står för driftighet, entreprenörskap och gästvänlighet.

Förutom att personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen så ska Årets Sola uppfylla följande kriterier:

  • Vara inspirerande – och bidra till en livlig och inspirerande region.
  • Vara driftig – går gärna från ord till handling och vill hitta nya vägar.
  • Ha ett gott bemötande och vara en glädjespridare.

Det är sjunde året som priset delas ut. Linda Modin Klemner blev först med att få utmärkelsen Årets Sola 2015, Marie Niljung blev Årets Sola 2016, David Mathiasson Årets Sola 2017, Soran Afrasiabi Årets Sola 2018, Anna Beck Årets Sola 2019 och Linn Sönstebö Mossberg blev Årets Sola 2020.

Årets Sola brukar vanligtvis ta emot sitt pris på Karlstad CCC under galan 100° Karlstad men på grund av pandemin ställdes galan in i år. Vinnaren presenteras i stället digitalt i slutet av november.

Finalister till Årets Sola 2021 - motiveringar:

Malin Lundqvist

Tillsammans med sitt företag Fysall har Malin Lundqvist fått massor av värmlänningar att träna utomhus. Hon har bidragit till fortsatt hälsa under pandemin och hjälpt många att börja träna och få en mer hälsosam livsstil. Alla träningar är utomhus oavsett väder. Malin är en driftig, generös och positiv förebild som ser alla människor.

Jesper Sejrup Clausen

Jesper Sejrup Clausen utvecklade våren 2020 Musikleveransen som är en klimatsmart utkörning av klassisk musik för att glädja äldre och andra personer i riskgrupper under pandemin. Jesper fick idén att komma ut och spela musiken till människor på samma sätt som en del fått mat hemkört i pandemitider. Jesper är en mycket uppskattad och inspirerande person. Med sitt härliga humör och engagemang så får han människor att känna sig sedda och hörda.

Ia Pettersson

Ia Pettersson driver Dansstudion i Karlstad sedan 1995. De sista tio åren har hon jobbat mycket med barn och ungdomar med funktionsvariationer och med integrationsprojekt. Hon har skapat dansmöten och arrangerat föreställningar som ger människor möjlighet att växa och utvecklas. Ia är alltid tålmodig, påhittig och vänlig, både mot sina dansare och mot alla runt omkring sig.

För mer information kontakta:

Ulf Johansson, tillväxtdirektör Karlstads kommun, mobil 070-529 51 48.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.