Gå direkt till innehåll
Sommarblommor på Stora torget i Karlstad
Sommarblommor på Stora torget i Karlstad

Pressmeddelande -

Gustav Frödings dikt är inspiration till årets sommarblommor

Nu har Karlstads kommuns sommarblommor planterats ut runtom i kommunen. Gator och torg pryds av blommor och växter med inspiration från första stycket till Gustav Frödings dikt Strövtåg i hembygden (1896), som även sjungs av gruppen Mando Diao.

”Det är skimmer i molnen och glitter i sjön,
det är ljus över stränder och näs
och omkring står den härliga skogen grön
bakom ängarnas gungande gräs...”

Solglittrande vatten och grönskande ängar

Växter med blåa och gula toner anspelar på solglittrande vatten, gräsinslag ska föra tankarna till ängen, och ibland tittar en och annan knallröd kalla upp som påminner om färgkontrasterna som kan upplevas under den svenska sommartiden.

I år har det varit en viss utmaning med att få till sommarblommorna då leveransen av växterna har varit försenad, men nu har allt kommit på plats.

– Vår driftpersonal har varit fantastisk med att se till att allt rullar på och förra veckan planterades de sista blommorna ut i rabatterna, berättar Danielah Bright, parkingenjör, teknik- och fastighetsförvaltningen.

Nu kan Karlstadsborna njuta av urnorna och rabatterna på olika platser runt om kommunen, som dessutom kommer variera i uttrycket.

– Vissa av växterna kommer att blomma ut lite senare i sommar, vilket ger urnorna och rabatterna än mer liv med förändrat utseende, berättar Danielah.

Pride-rabatten har flyttat till Sundstatjärn

Från och med i år har kommunens Pride-rabatt fått ett nytt hem. Rabatten har tidigare synts till intill Wermlandsoperan på gräsplätten närmast älven. Pride-rabattens nya placering kommer fortsättningsvis vara i Lokattens rabatt som ligger bredvid Sundstatjärn. Tillsammans skapar röda, orangea, gula, gröna och blålila växter Pride-flaggan i den inramade rabatten.

Vid frågor, kontakta

Danielah Bright, parkingenjör, teknik- och fastighetsförvaltningen
Telefon: 054-540 29 58
E-post:danielah.bright@karlstad.se


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.