Gå direkt till innehåll
Årets gran kommer från Slottsbron och ska tändas på fredag. Bilden visar en tidigare torggran.
Årets gran kommer från Slottsbron och ska tändas på fredag. Bilden visar en tidigare torggran.

Pressmeddelande -

Gran, glöggmys och vinterljus på Stora torget på fredag

På tisdag är det dags – årets gran till Stora torget ska tas ner och fraktas till torget för uppsättning. På fredag går den numera traditionsenliga grantändningen av stapeln, vilket firas med glögg, musik och tal.

Nu på fredag 24 november är det dags för Karlstads kommun och Centrum Karlstad att tända årets gran på Stora torget och vi hoppas att alla som känner för en stämningsfull fredagseftermiddag tittar förbi och är med.

Kören Söt likör kommer att vara på plats och leverera skönsång och Centrum Karlstad bjuder på glögg och pepparkakor. På grantändningen medverkar Frida Nilsson (C), kommunalråd och Hanna Åkerstedt, ordförande i Centrum Karlstad. Varmt välkommen!

  • 16.00 Glöggmys på Stora torget. Centrum Karlstads glöggvagn bjuder på glögg i väntan på att granen ska tändas.

  • 16.10 Kommunalrådet Frida Nilsson (C) och Centrum Karlstads ordförande Hanna Åkerstedt berättar lite om vad som händer i centrum under vintern innan de tillsammans tänder årets gran.

  • 16.15 När granen är tänd sjunger kören Söt likör stämningsfulla sånger som hör vintertiden till.

Året gran kommer från Slottsbron

Årets gran kommer från Slottsbron och den kommer att tas ner och fraktas till torget på tisdag förmiddag. Tips från allmänheten efterfrågades i början av hösten och kommunen vill passa på att tacka för tipsen som kommit in.

- Vi har fått ihop granar till de platser vi brukar ha granar så vi är riktigt nöjda, säger Josefin Wedin, samordnare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Granen ska fraktas från Nygatan i Slottsbron till Stora torget vilket kan medföra att framkomligheten begränsas något, men det är under en begränsad tid.

Nedtagningen av granen påbörjas klockan 08.00 och den kommer sedan att färdas via E18 till Klaramotet där den svänger av mot Karl IX, Våxnäsgatan och Kungsgatan för att slutligen anlända till torget omkring lunchtid.

För mer information kontakta:

Josefin Wedin, samordnare Karlstads kommun, 054-540 68 04

Åsa Eriksson, Centrum Karlstad, 070-600 92 09

Stefanie Myrin, kommunikationsstrateg, 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.