Gå direkt till innehåll
Fullmatade dagar när Karlstad och Värmland står värdar för Forum Jämställdhet 2018

Pressmeddelande -

Fullmatade dagar när Karlstad och Värmland står värdar för Forum Jämställdhet 2018

Föreläsning för 1100 ungdomar på #metoo-tema och öppet program med 60 programpunkter under två dagar som visar upp bredden på det värmländska jämställdhetsarbetet. Det är höjdpunkterna bland Karlstads kommuns och Region Värmlands egna arrangemang när Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet kommer till Karlstad CCC 6–7 februari.

Karlstads kommun och Region Värmland står tillsammans för värdskapet för konferensen som arrangeras av Sveriges Kvinnolobby. Vid sidan av Sveriges Kvinnolobbys späckade program för betalande konferensdeltagare ansvarar Karlstads kommun och Region Värmland för egna arrangemang riktade direkt till värmlänningarna.

Det börjar med mig

På onsdagen runt klockan 13.00 kommer cirka 1100 gymnasieelever strömma in i Karlstad CCC och fördubbla antalet konferensdeltagare. De kommer med buss från olika ställen i Värmland för att delta vid Det börjar med mig – en föreläsning om könsroller, samtycke och sexuella trakasserier. Frågor som på grund av #metoo är högaktuella och viktiga, inte minst för ungdomar.

– Det känns bra med ett så stort engagemang från skolorna. Vi har besökt Forum Jämställdhet tidigare år och då saknat ungdomarna. De har inte riktigt haft en plats på konferensen, så när vi fick chansen att stå värdar för årets konferens var det givet att anordna en aktivitet speciellt för dem. Det finns ett behov av att prata kring de här frågorna. Det är viktigt att tillfällen ges, inte bara i skolan, säger regionrådet Tomas Riste (S).

De första 1100 platserna blev snabbt uppbokade, så på grund av det stora intresset kommer ytterligare en föreläsning att ges 23 februari. Sammanlagt kommer 2700 värmländska elever, lärare och elevhälsopersonal tagit del av föreläsningen.

Öppna programmet

En riktig man, den genussmarta fritidsgården och Schyst idrott är bara några exempel på det lokala och regionala arbetet som vi vill passa på att synliggöra under det öppna programmet. Det kommer anordnas på en scen på entréplan och är öppet och gratis för alla.

– Det här ger oss en fantastisk möjlighet att lyfta fram allt arbete för ökad jämställdhet som görs i Karlstad och Värmland. Samtidigt får vi chansen att inspireras och ta del av andras kunskap. Det här är en prioriterad fråga för oss, vi ska vara en kommun för alla och kunna erbjuda en jämställd service, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

För mer information kontakta:

Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, Karlstads kommun. Telefon: 070-689 39 39.
Tomas Riste (S), regionråd, Region Värmland. Telefon: 070-618 77 70.
Solweig Gard, jämställdhetsutvecklare, Karlstads kommun. Telefon: 070-542 50 32
Marianne Nilsson, jämställdhetsutvecklare, Region Värmland. Telefon: 070-210 42 32.
Emelie Wastelius, kommunikatör, Karlstads kommun. Telefon: 054-540 10 26.

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.