Gå direkt till innehåll
Under läsåret serveras frukost på alla kommunala gymnasieskolor.
Under läsåret serveras frukost på alla kommunala gymnasieskolor.

Pressmeddelande -

Frukost till alla gymnasieelever

Inför hösten har Karlstads kommun beslutat att börja servera frukost på alla kommunala gymnasieskolor. Frukostserveringen sker på prov under läsåret och ska sedan utvärderas. Syftet är att förbättra måendet och resultaten hos eleverna.

Flera skolor i Karlstad har sedan tidigare haft friare tillgång till vissa måltider, exempelvis frukost och eftermiddagsfika. Sundsta-Älvkullegymnasiet provade detta under den så kallade Värdegrundsveckan, vilket var mycket uppskattat. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden har därför tagit initiativ till att på prov erbjuda elever på alla kommunala gymnasieskolor enklare frukost. Förhoppningen är att det ska höja elevernas välbefinnande och förbättra skolresultaten. Frukosten kommer erbjudas under hela läsåret 22/23 och sedan utvärderas.

- Vi är jätteglada över att detta blir verklighet och tror att det kommer ge flera positiva effekter på både kort och lång sikt. Inte minst hoppas vi såklart att elever som av olika anledningar är i behov av lite extra mat på morgonen kommer må bättre av det, säger Alexander Torin (M), ordförande för gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

För mer information kontakta:

Alexander Torin (M), ordförande, gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 070–020 33 36

Alain Grenard, kostchef, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen  054–540 13 20


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.