Gå direkt till innehåll
Framtidens arenor invigs med Idrottsfestival

Pressmeddelande -

Framtidens arenor invigs med Idrottsfestival

Prova på-idrott, fotbollsmatcher, bandymatcher, friidrottstävlingar, allmänhetens åkning, föreläsningar och massor av inspiration för såväl utövare som publik – det är vad som väntar när Karlstads nya arenor ska invigas. Paketerat i festivalkostym med dans, ansiktsmålning och konsert med Tusse! Allt helt utan kostnad.

För 510 miljoner kronor har Karlstad nu fått Sveriges största isyta under tak med tre isrinkar på Tingvalla isstadion, Europas tredje största inomhusarena för friidrott, en utomhusarena med hybridgräs och en uppvärmd konstgräsplan.

-Vi är mycket stolta över den satsning på fritid, rörelse, hälsa och idrott som Karlstads kommuns politiker nu gjort. Vi vill därför att alla som vill får se och uppleva de fantastiska möjligheter som de nya arenorna ger alla Karlstadsbor och föreningslivet i Karlstad, Värmland och Sverige. Ambitionen är att få så många barn och unga som möjligt att prova på någon av våra föreningars aktiviteter under denna Idrottsfestival, säger Kristin Idskog, kultur- och fritidsdirektör i Karlstads kommun.

Idrottsfestivalen pågår 20-24 september och kommer bjuda på en mängd aktiviteter för alla. Allt helt utan kostnad och med möjlighet att prova på nya idrotter med hjälp av utrustning från Fritidsbanken.

-Vi vill visa på bredden av vad de nya arenorna kan erbjuda, tillsammans med de arenor som redan finns i Karlstad. Tillsammans med föreningar och inbjudna gäster så finns det något för alla – utövare, publik eller bara stolta Karlstadsbor, säger Jonas Taheri Wiik, projektledare för Idrottsfestivalen.

Utdrag ur programmet

Hela programmet finns på karlstad.se/idrottsfestivalen.

  • Diskustävling med OS-medaljören Simon Pettersson 22/9 kl 18.30. Hur långt blir första rekordkastet på Sola arena?
  • Värmlands största träningspass där alla får delta 24/9 kl 10.
  • Bandymatch - IF Boltic-Hammarby 23/9 kl 19 på Tingvalla isstadion
  • Sandbäcksloppet för personer från daglig verksamhet och särskolor 22/9 kl 10.30. I dagsläget cirka 100 anmälda, vi hoppas på ännu fler!
  • Amerikansk fotbollsmatch Carlstad Crusaders-Gävle Red Devils 24/9 kl 15
  • Utmana Sofia Loft, Mästarnas mästare 24/9
  • Träffa världens enda dopinghund Molly 24/9
  • Kändismatchen med Karlstad Fotboll 24/9 kl 16
  • Prova på för Karlstads mellanstadieelever 20-23/9
  • Föreläsningar av bland andra Lovisa "Lofsan" Sandström,
  • Svennis Eriksson och Jonas Karlsson.
  • Tusse uppträder 24/9 kl 12 på torget på Solstadens sportcenter


För mer information kontakta:

Kristin Idskog, kultur- och fritidsdirektör 0700-01 84 86

Jonas Taheri Wiik, projektledare 0700-01 83 28

(Katarina Adolfsson, kommunikationsstrateg, 054-540 81 22)

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.