Gå direkt till innehåll
Scenbygget inför Putte i parken är i full gång på Norra fältet. Foto: Camilla Kullander
Scenbygget inför Putte i parken är i full gång på Norra fältet. Foto: Camilla Kullander

Pressmeddelande -

Fortsatt samverkan för en trygg festival

Putte i parken är i full gång med att bygga upp festivalområdet på Norra fältet i Karlstad. Festivalen öppnar på torsdag 28 juni och pågår till lördag 30 juni. Det är fri entré och gratis bussar går från centrum ända fram till festivalområdet.

På torsdag kl 16 slår Putte i parken upp portarna. Det är fri entré och du behöver ingen biljett för att vistas på området. Insläppet blir genom huvudentrén som är vid tivolit.

-Vi har försökt skapa ett brett utbud av artister som ska locka både ungdomar och familjer. På fredag kör vi en nischad rockdag, säger Niclas Lagerstam, festivalgeneral, Putte i parken. Jag tror att det kommer att bli ett jämt flöde av besökare till de olika artisterna.

Vi rekommenderar att du cyklar, går eller tar bussen till Norra fältet. Karlstadsbuss kör gratis direktbussar mellan Stora torget och Putte i Parken. Bussen är skyltad Putte i parken.

Det samlas mycket folk när det är festival och det festas en del men musiken är huvudfokus. Putte i parken har haft en lugn publik i alla år och jobbar för att behålla den goda stämningen på festivalen.

-Vår gemensamma planering och ökade bemanning slog mycket väl ut förra året. Därför fortsätter Putte i parken, Polisen och Karlstads kommun att arbeta tillsammans för din trygghet, säger Anders Haster, säkerhetskoordinator Karlstads kommun.

Där finns både uniformerad och civilklädd polis, ordningsvakter fältpersonal, och ungdomar för trygghet. Polisen och Putte i parken kommer att filma på området.

-Nytt för i år är att polisen förstärker med polisvolontärer, avslutar Sonny Nilsson, polisinsatschef.

Öppettider:

Torsdag 28 juni

Festivalområdets öppettider: 16.00-01.00
Första konserten börjar kl 16:30.

Fredag 29 juni

Festivalområdet öppettider: 13.00-02.00
Första konserten börjar kl 16:30.

Lördag 30 juni

Festivalområdets öppettider: 13.00-02.00
Första konserten börjar kl 16:00.

För mer information kontakta:

Niclas Lagerstam, festivalgeneral, Putte i Parken, 070-510 57 17

Sonny Nilsson, polisinsatschef, 070-609 15 38

Anders Haster, säkerhetskoordinator, Karlstads kommun, 070-001 64 49

Camilla Kullander, kommunikationsstrateg, Karlstads kommun, 070-020 84 62

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.