Gå direkt till innehåll
Fortsatt bred samverkan kring våldsverkare i Värmland

Pressmeddelande -

Fortsatt bred samverkan kring våldsverkare i Värmland

Med hjälp av medel från Länsstyrelsen har Krismottagningen för män under 2023 och 2024 kunnat erbjuda stöd till våldsverkare i hela Värmland. Dessa medel försvinner vid årsskiftet och i stället har majoriteten av länets kommuner enats kring ett samarbete där insatser kan erbjudas brett även i framtiden.

Krismottagningen för män drivs av Karlstads kommun och region Värmland. Sedan tidigare har det funnits avtal med kommunerna Hammarö, Grums, Kil och Forshaga så att alla medborgare i dessa kommuner kan vända sig till verksamheten vid behov. Efter att länsstyrelsens medel nu upphör så är 10 av de övriga 11 kommunerna fortsatt positiva till att kunna erbjuda stöd från Krismottagningen för män och vill ingå i samarbetet.

- Socialtjänsten har ett viktigt uppdrag i att verka för att personer som utsätter närstående för våld eller andra övergrepp ska ändra sitt beteende. Jag är glad över att det breda samarbetet kring våldsutövare fortsätter här i Värmland. Våld i nära relationer är ett allvarligt samhällsproblem och att kunna erbjuda stöd till våldsutövare är en pusselbit bland flera för att minska våldet och dess konsekvenser, säger Anna Dahlén Gauffin (S), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

    Målgruppen hos Krismottagningen för män är vuxna personer som utövat någon form av lindrigt till måttligt partnervåld, och som inte uppfyller kriterierna för allvarlig personlighetsstörning. Syftet är att våldsbeteendet ska upphöra bland annat genom att individen ökar sin förmåga att hantera tankar och att identifiera och tolerera känslor som ökar risken för våld.

    För mer information

    Anna Dahlén Gauffin (S), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden. Telefon: 070-001 86 63.

    Ämnen

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.