Gå direkt till innehåll
Fortsätta koka vattnet i Molkom – åtminstone till på onsdag

Pressmeddelande -

Fortsätta koka vattnet i Molkom – åtminstone till på onsdag

Efter preliminära provsvar på vattnet i Molkom syns viss påverkan på vattenkvaliteten efter vattenläckan i lördags. Det innebär att kokningsrekommendationen inte kan hävas imorgon tisdag som kommunen hade hoppats utan den kommer gälla åtminstone en dag till.

Kommunen har under helgen, vid flera tillfällen, tagit prov på vatten vid fem platser som just nu analyseras i laboratoriet. De första analyssvaren av ett prov kommer efter 24 timmar, men först efter tre dygn har man alla viktiga svar. Nu efter två dygn visar preliminära resultat att ett av proverna hade viss påverkan på vattenkvaliteten.

Kommunen kan inte häva kokningsrekommendationen förrän de ser att vattnet är helt rent. Det krävs två på varandra följande prov som är rena innan man kan häva kokningsrekommendationen.

- Det innebär att vi inte kan häva kokningsrekommendationen på tisdag eftermiddag. Som det ser ut nu kan vi häva kokningsrekommendationen tidigast onsdag eftermiddag om proven vi tagit efter detta ser bra ut, säger Patrik Nilsen, avdelningschef för VA-avdelningen på Karlstads kommun.

Nytt besked om läget kommer imorgon vid 17-tiden på karlstad.se och som pressmeddelande.

För mer information kontakta:

Patrik Nilsen, avdelningschef för VA-avdelningen, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 65 78

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.