Gå direkt till innehåll
Fortsätt koka vattnet i Molkom

Pressmeddelande -

Fortsätt koka vattnet i Molkom

Provtagning och analyser av vattnet i Molkom fortsätter efter vattenläckan i lördags. Än så länge gäller fortfarande kommunens rekommendation att koka vattnet innan det används till mat eller dryck. De avgörande provsvaren för att kunna bestämma om vi kan häva kokningsrekommendationen får vi imorgon onsdag.

Vi kommer att ge nytt besked om man ska fortsätta koka vattnet vid lunchtid imorgon onsdag på karlstad.se och via pressmeddelande till lokala medier.

Bakgrund

En vattenläcka på Skolgatan i Molkom i lördags gjorde att Molkomsborna var utan vatten. Eftersom ledningssystemet varit trycklöst finns det risk för att läckan kan ha påverkat vattenkvaliteten. Därför har Karlstads kommun gått ut med en kokningsrekommendation. Alla med kommunalt vatten i hela Molkom ska alltså koka sitt vatten innan det används till mat och dryck.

Detta gäller vid kokningsrekommendation

För mer information kontakta:

Patrik Nilsen, avdelningschef för VA-avdelningen, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 65 78

(Annica Granlund, kommunikationsstrateg, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 66)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.