Gå direkt till innehåll
​Förlängt körförbud i centrala Karlstad

Pressmeddelande -

​Förlängt körförbud i centrala Karlstad

Kommunen har fått in flera synpunkter om störande ljud och hög musik från bilar som kör runt tidigt på morgonen i centrala Karlstad. Därför har teknik- och fastighetsnämnden idag beslutat att förlänga det körförbud som finns i centrala Karlstad. Körförbudet kommer att gälla 00-06 alla dagar i veckan.

Sedan tidigare finns ett körförbud i vissa delar av Tingvallastaden som gäller 00-04, natt mot lördag och söndag. Beslutet att införa körförbud togs för att stoppa svarttaxiverksamhet. Efter ett flertal synpunkter från boende i centrala Karlstad väljer nämnden att förlänga och utöka körförbudet.

- Vi vill göra vad vi kan för att försöka förhindra den här typen av beteende där folk kör omkring och medvetet försöker störa andra. Även om man bor i innerstaden så måste folk kunna ha det lugnt och skönt i sitt eget hem, säger Henrik Lander (C) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Nya körförbudet börjar gälla när skyltarna kommer upp

Precis som idag kommer fordon med tillstånd att kunna köra i centrala Karlstad trots förbudet. Som bland annat boende i området, serviceföretag och underhållsfordon. Innan förbudet börjar gälla kommer förvaltningen skriva en ny lokal trafikföreskrift.

- Först kommer polisen få yttra sig om den lokala trafikföreskriften. Det är ju de som har ansvaret att se till att förbudet efterföljs och att bötfälla de som bryter mot det, säger Per-Anders Bergman, teknik- och fastighetsdirektör.

Förbudet kommer att börja gälla först när de nya skyltarna är på plats. Kommunen kommer då att uppmärksamma det på sin webbplats och facebooksida.

För mer information kontakta:

Nämndens ordförande Henrik Lander (C) 054-540 12 78 eller teknik- och fastighetsdirektör Per-Anders Bergman på 054-540 65 72

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.