Gå direkt till innehåll
Gula markeringen visar var viltstängslet sätts upp. Grå skuggning visar avverkningsytan. Ett flyttbart byggstängsel ska avskilja Friskis & Svettis från etableringsytan.
Gula markeringen visar var viltstängslet sätts upp. Grå skuggning visar avverkningsytan. Ett flyttbart byggstängsel ska avskilja Friskis & Svettis från etableringsytan.

Pressmeddelande -

Förberedelserna för framtidens arenor har börjat

Nu börjar arbetet med markförberedelser inför bygget av framtidens arenor på Sannafältet. Från och med nästa vecka ska arenaområdet stängslas in och under våren ska träd tas ner.

Ett viltstängsel ska sättas upp runt hela arenaområdet för att skapa ett säkert arbetsområde under byggtiden. Den bifogade bilden visar vilket område det gäller. Vid Friskis & Svettis kommer ett flyttbart byggstaket sättas upp så att inhägnaden kan anpassas under byggets gång. Stängslet kommer att hägna in arenaområdet under hela byggtiden som sträcker sig några år framåt. I takt med att arenorna blir klara kommer inhägnaden att justeras.

Träd ska tas ner

Under mars ska träd tas ner och längre fram under våren ska marken förberedas för byggnation. Träden kommer att fällas innanför stängslet, med undantag för den första etappen som kommer att fällas utanför inhägnat område, innan stängslet sätts upp. Det arbetet kommer att övervakas av flaggvakter.

- Vi behöver ta ner träd längs grusvägen och skogen intill snötippen i söder för att kunna sätta upp stängslet och de kommer därför att fällas innan inhägnaden är på plats, säger Patrik Eng, entreprenadingenjör på Karlstads kommun.

När träden är borttagna ska marken förberedas. Det kommer bland annat att innebära att stubbar ska fräsas bort. Fräsningen kommer att medföra oväsen, men det är under en begränsad tid och kommunen ber om förståelse för detta under arbetets gång.

Var uppmärksam

I området runt arenaområdet kommer det att förekomma byggtrafik och personer som vistas i anslutning till arenaområdet uppmanas att vara uppmärksamma på skyltning och trafik i området.

Tänk på att undvika att vistas i de skogsområden där skogsarbetet pågår, det kan vara farligt att vara i närheten av maskinerna då. Om du ändå befinner dig i närheten av en maskin, håll ett säkerhetsavstånd på minst 90 meter, fånga maskinförarens uppmärksamhet och lyssna på dennes eventuella instruktioner.

Mer om projektet

På kommunens webbplats Karlstad växer kan du läsa mer om arenautvecklingen, på karlstad.se/sannafaltet

För mer information kontakta:

Patrik Eng, entreprenadingenjör
Tel 054-540 70 82

Mikael Lundh, projektledare mark och infrastruktur
Tel 054-540 67 93

Marcus Ekholm, projektledare arenautvecklingen
054-540 12 46


Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.