Gå direkt till innehåll
Flera smittade på boende i Karlstad

Pressmeddelande -

Flera smittade på boende i Karlstad

Karlstads kommun avråder nu starkt från besök på Hagaborgs trygghetsboende. Anledningen är att det förekommer smitta där.

I dagsläget är det elva boende samt nio medarbetare som är konstaterat smittade. Några är redan på väg att friskförklaras. Fyra av de smittade har inte uppvisat några symptom utan har hittats via smittspårning och screening.

Det är i dagsläget oklart hur smittan har tagit sig in på boendet. Karlstads kommun har följt de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och Regions Värmlands smittskydd har.

-Vi är noga att följa de basala hygienrutinerna och våra medarbetare har skyddsutrustning i form av munskydd och visir. Trots detta har smittan tyvärr fått en spridning på boendet, säger Jill Mattsson, verksamhetschef trygghetsboende.

Ett särskilt covid-19 team kommer att bedriva vården hos de som är smittade på Hagaborg.

-Det är ett ansträngt läge och eftersom det rör sig om flertalet smittade så har vi valt att ha ett särskilt covid-19 team på plats istället för att flytta de smittade till Resurscentrum, fortsätter Jill.

De smittade har isolerats i sin lägenhet och det bedrivs så kallad kohortvård. Resterande boende på Hagaborg kommer att provtas.

Besöksrestriktioner

Sedan besöksförbudet på boenden hävdes den 1 oktober har Karlstads kommun istället haft restriktioner. Respektive boende har besöksvärdar och alla besökare uppmanas att följa de rekommendationer som finns på boendet. Till exempel får besökaren ett visir att ha på sig under hela besöket.

-Det är en stor samhällsspridning i Karlstad nu och det drabbar oss inom äldreomsorgen. Vi uppmanar verkligen alla Karlstadsbor att följa alla restriktioner som finns, avslutar Jill.

För mer information kontakta:

Jill Mattsson, verksamhetschef trygghetsboende, 054-540 60 88

Linda Eklind, kommunikationschef, 054-540 55 77

Ämnen

Taggar

Regioner

Relaterat material