Gå direkt till innehåll
Flera nyheter bland höstens kurser hos Kulturskolan

Pressmeddelande -

Flera nyheter bland höstens kurser hos Kulturskolan

Den 1 juni klockan 13:00 släpps höstens kurser hos Kulturskolan. Nytt för i år är kurserna i kreativt skrivande samt musikal för barn som är födda 2017.

Inom kreativt skrivande startas två grupper, en för åldern 10–13 år och en från 14 år upp till och med årskurs 3 på gymnasiet. Musikalgruppen vänder sig till elever som tidigare gått teaterlek och nu vill fortsätta med musikal.

Nytt för i år är också Kulturskolans samarbete med Nobelgymnasiets språkintroduktionsprogram där de erbjuder kortkurser i ackordspel på gitarr.

Avgiftsfritt från höstterminen

Under läsåret 2023/2024 kommer det vara gratis att boka kurser och låna instrument hos Kulturskolan. Idag kostar det mellan 600 och 1000 kronor per termin beroende på kurs och 350 kronor för att hyra ett instrument.

- Att ta bort avgifterna gör att fler barn och unga får möjlighet att ta del av Kulturskolans viktiga och uppskattade verksamhet, säger Lina Larhult (S) ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Kurserna bokas direkt i Kulturskolans digitala kurskatalog där man enkelt kan se alla lediga kurser samt tid och plats för undervisningen. Det är först till kvarn som gäller, men det kommer att fyllas på med fler platser efterhand så det är en god idé att regelbundet gå in och titta vad som finns ledigt.

- Kulturskolan har ett brett utbud som hela tiden utvecklas och vi hoppas att fler nu får upp ögonen för allt som Kulturskolan har att erbjuda, säger Marie Persson (C), andre vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Våryran 27–28 maj

Helgen 27–28 genomförs Kulturskolans årliga våravslutning Våryran. Det blir två fullspäckade dagar med uppträdanden i Mariebergsskogen, Bibliotekshuset och Sundstaaulan.

Hela programmet finns på karlstad.se/varyran

Om Kulturskolan

Kulturskolan erbjuder kurser inom musik, dans, teater, bild, film och foto samt kreativt skrivande. Inom musik erbjuds undervisning både individuellt och i grupp inom sång och runt 20 olika instrument. Verksamheten vänder sig till barn och unga från 2 till 20 år som är folkbokförda i Karlstads kommun.

Läs mer om Kulturskolan

För mer information kontakta:

Helene Vendel, kulturskolechef, 054 – 540 13 55, helene.vendel@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.