Gå direkt till innehåll
Henrik Lander, ordförande i teknik- och fastighetsnämnden och Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden assisterade vid bandklippningen.
Henrik Lander, ordförande i teknik- och fastighetsnämnden och Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden assisterade vid bandklippningen.

Pressmeddelande -

Festlig invigning av Rödklöverns förskola

I ett moln av såpbubblor klipptes det blågula bandet och den nya förskolan Rödklövern förklarades invigd.

Förskolan ligger i anslutning till Jakobsbergsskogen med naturen inpå knuten – vilket också avspeglas i både inom- och utomhusmiljön där förskolan, gården och skogen går i varandra. På gården finns många platsbyggda lösningar av naturmaterial och inomhus är färgskalan jordnära med ljusa trämöbler.

- Ett av våra teman är att utforska närmiljön och då kan vi verkligen utnyttja vårt fina läge. Det finns mycket att upptäcka med skogen precis utanför, och det kommer att byggas många spännande saker i området framöver. Vi har fått en jättefin förskola med många möjligheter och det ska bli intressant att följa utvecklingen ihop med barnen och pedagogerna, säger rektor Jenny Osclin.

Trä från Värmland

Största delen av förskolan är byggd i trä från Värmland och Mellansverige, och de träd som tagits ner vid byggnationen har bland annat återanvänts i utomhusmiljön.

Rödklövern blir den första färdiga byggnaden i den nya stadsdelen Jakobsberg.

- Barnen och närheten till naturen sätts redan från start i centrum på Jakobsberg. Här kommer både unga och deras familjer kunna dra fördel av det fina läget som den här nya stadsdelen erbjuder, säger Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Förskolan består av två flyglar i två plan och rymmer fem avdelningar, inglasad matsal och ett stort tillagningskök. I dagsläget är två avdelningar helt klara och inskolningen pågår för fullt.

För mer information kontakta:

Jenny Osclin, rektor Rödklöverns förskola, 054 – 540 30 36 
Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden, 070-001 82 00    
(Sara Malmborg, kommunikatör, 054 – 540 29 04 )

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.