Gå direkt till innehåll
Henrik Lander, ordförande i teknik- och fastighetsnämnden och Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden invigde tillsammans med barnen den nya byggnaden vid Björkdungens förskola i Väse.
Henrik Lander, ordförande i teknik- och fastighetsnämnden och Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden invigde tillsammans med barnen den nya byggnaden vid Björkdungens förskola i Väse.

Pressmeddelande -

Festlig invigning av Björkdungens förskola

Förskolan har kompletterats med en ny byggnad som ersätter den befintliga paviljong som använts de senaste åren. Byggnaden har plats för tre avdelningar, matsal och mottagningskök. Hit har förskolans yngre barn, som tidigare haft lokaler i Väse skola flyttat.

- Väse är ett område som utvecklas och blir alltmer populärt, och det känns väldigt roligt att vi satsat på att rusta upp förskolan och ge barnen moderna och ändamålsenliga lokaler, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström.

Den nya byggnaden har tidigare använts till förskoleverksamhet men har de senaste åren delvis stått tom och oanvänd. Karlstads kommun köpte fastigheten 2019 och den har sedan dess genomgått en totalrenovering.

Samarbete med skolan

De två äldreavdelningarna som idag håller till i paviljongen kommer framöver att flytta in i nyrenoverade lokaler i Väse skola. Det ger de äldre barnen möjlighet att bekanta sig med skolan inför övergången till förskoleklass.

- Vi har ett bra samarbete med skolan och nu när de äldre barnen flyttar in där kan vi dra ännu mer nytta av varandra. De får en jättebra inskolning och kommer redan att känna sig hemma i lokalerna och i matsalen, säger rektor Ann Svensson.

Ny fin utemiljö

Den nya delen av förskolan har en väl tilltagen utemiljö med både skog och öppna lekytor med naturmaterial.

- Det är roligt att vi använder så mycket naturmaterial, och att gården kan användas av allmänheten på kväller och helger, säger Henrik Lander, ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

För mer information kontakta:

Ann Svensson, rektor Björkdungens förskola, 054 – 540 34 32

Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82  

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.