Gå direkt till innehåll
Feriearbetare är med och skapar bra dagar för Karlstadsborna

Pressmeddelande -

Feriearbetare är med och skapar bra dagar för Karlstadsborna

Även i år erbjuder Karlstads kommun ungdomar som gått ut årskurs ett eller två på gymnasiet feriearbete under sommaren. Perioden för anmälan är 24 februari till 23 mars.

Hos Karlstads kommun finns över 600 olika yrken och 7 000 jobbarkompisar, som tillsammans tillverkar bra dagar för Karlstadsborna. I sommar blir våra feriearbetare en viktig del av det. 2019 var det 960 ungdomar som feriearbetade.

Feriearbetarna erbjuds arbetsplatser i kommunens egna förvaltningar och bolag, offentliga organisationer och ideella föreningar. Genom att erbjuda plats för feriearbete ger vi många ungdomar en försmak av arbetsmarknaden. Det finns även möjlighet att vara sommarentreprenör med hjälp av Ung Företagsamhet.

-Feriearbete är en möjlighet att få uppleva det allra första jobbet, den första egna inkomsten och det första viktiga steget in i arbetslivet, säger Anders Ulvik, samordnare för feriearbete.

För mer information kontakta:

Anders Ulvik, samordnare för feriearbete. Telefon: 054-540 51 25.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.