Gå direkt till innehåll
Fartfest väntar när Sundstabadet arrangerar SM i Vattenrutschbana

Pressmeddelande -

Fartfest väntar när Sundstabadet arrangerar SM i Vattenrutschbana


På lördag arrangerar Sundstabadet, för första gången, en av deltävlingarna i SM i Vattenrutschbana. Både juniorer och elit gör upp om eftertraktade finalplatser i Västerås senare i höst.

För sjätte gången arrangeras SM i Vattenrutschbana. I år är Sundstabadet, för första gången, ett av fyra bad som arrangerar en deltävling.

- Vi har alltid känt att Sundstabadet är en anläggning som ligger i framkant och deras vattenrutsch, Svarta Fallet, är som klippt och skuren för att vara skådeplatsen för den här fartfesten, säger Pär Sandström, VD på Kokpunkten Actionbad i Västerås, som arrangerar SM i Vattenrutschbana.

Tävlingarna hålls i Svarta Fallet, en vattenrutsch för de mest våghalsiga som inte räds snabba farter och skarpa svängar. Det tävlas i två olika klasser – Junior och Elit. Totalt finns 100 platser per klass där de 12 bästa i varje klass går vidare till finalen i Västerås den 23 oktober. Alla intäkter går till välgörande ändamål. I år till Wateraid, en internationell organisation som jobbar för att öka tillgången till rent vatten i världens fattigaste länder.

- Självklart vill vi arrangera SM i Vattenrutschbana! Sundstabadet är en plats där Karlstadsborna ska veta att det finns plats för lek. Kan vi kombinera det med att tävla i SM också så är vi inte sena med att hänga på, säger Robert Ojala, kommunikatör Sundstabadet.

Dag: Lördag 1 oktober 2022

Tid: Klockan 14.00

Plats: Receptionen på Sundstabadet

För mer information kontakta:

Robert Ojala, kommunikatör Sundstabadet, 054 – 540 59 87, robert.ojala@karlstad.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.