Gå direkt till innehåll
Flygbild över Karlstad
Flygbild över Karlstad

Pressmeddelande -

Europadagen uppmärksammas i Mitt i City

Måndag den 9 maj uppmärksammar vi Europadagen i Mitt i City med bland annat en fotoutställning av gymnasieelever från Karlstad och Litauen samt tal från Litauens ambassadör i Sverige, Giedrius Čekuolis och landshövding Georg Andrén. 

Varje år firas Europadagen till minne av Schumandeklarationen som ägde rum år 1950 och drog i gång det Europasamarbete vi ser idag. Vi kommer att finnas på plats hela dagen i Mitt i City för att uppmärksamma dagen och prata om EU och Europas framtid. Dagen innehåller en rad aktiviteter som tal, quiz och fika.

- I dessa tider är det extra viktigt att vi går samman och verkar för frihet och demokrati. Jag ser fram emot att möta allmänheten tillsammans med elever, vår landshövding och Litauens ambassadör för att prata om Europa, EU och hur vi tillsammans kan utveckla vår demokrati, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Niklas Wikström (L).

Fotoutställning av elever från Karlstad och Litauen

Gymnasieelever från hotell- och turismprogrammet på Tingvallagymnasiet och Telšiai i Litauen visar upp bilder från sina kommuner och lyfter ämnen som de tycker är viktiga kopplade till EU. Det kommer finnas elever på plats hela skoldagen för att berätta om utställningen.

Hållpunkter för dagen

11:45 Litauens ambassadör i Sverige, Giedrius Čekuolis
12:15 Landshövding Georg Andrén
12:30 Ordförande i barn- och ungdomsnämnden Niklas Wikström

Dag
: måndag 9 maj
Tid
: 10.00-19:00
Plats
: Mitt i City, Järnvägsgatan 14, 652 25 Karlstad

Ingen anmälan krävs. Varmt välkommen!

För mer information kontakta:

Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82

Tobias Skönnemark, projektledare Europa Direkt Karlstad, 054-540 80 77

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.