Gå direkt till innehåll
Gymnasieingenjören Emelie Karlsson som gick TE4 profilen Produktionsteknik – Produktion och automation.
Gymnasieingenjören Emelie Karlsson som gick TE4 profilen Produktionsteknik – Produktion och automation.

Pressmeddelande -

Emelie har jobbet säkrat vid 20 års ålder

Under onsdagen gick 36 nya gymnasieingenjörer ut från Karlstads Teknikcenter. En av de nyexaminerade gymnasieingenjörerna är Emelie Karlsson, som även går rakt ut i arbetslivet.

Emelie gick TE4 profilen Produktionsteknik – Produktion och automation, och fick anställning redan innan examen.

”Jag jobbar som operatör för damm och vattenbank på Nordic Paper i Säffle. Det känns väldigt gott att få möjligheten till jobb när man är så här ung. Speciellt kul är det att inte behöva söka, utan att de kommer till en och frågar” säger Emelie.

Efterfrågan på gymnasieingenjörer och deras kompetenser är stor i hela landet, och många som går teknikprogrammet på gymnasiet verkar missa de möjligheter som kommer med ett fjärde år. På frågan om vad hon skulle säga till andra som gått ut teknikprogrammet och funderar på att söka TE4-året säger hon:

”Våga satsa. TE4-året har varit roligt, lärorikt och gett en gemenskap. Det har förberett en för arbetslivet genom arbete i UF-företag eller när vi fick genomföra ett internationellt samarbete ihop med en skola i Holland”, avslutar Emelie.

Värmlands nya gymnasieingenjörer

TE4 är ett påbyggnadsår för de som studerat teknikprogrammet på gymnasiet. Utbildningen ges på utvalda skolor i landet och fokuserar mycket på praktiskt lärande med flera omgångar av arbetsplatsförlagt lärande ute på arbetsplatser. På så sätt utvecklar de studerande ingenjörsmässiga färdigheter och yrkeskunskaper. Samarbeten med företag är en viktig aspekt som genomsyrar hela utbildningen, och samarbetspartners sitter även med i ledningsgrupper för profilerna.

Efter TE4-året får de studerande en erkänd gymnasieingenjörsexamen, vilket ger goda möjligheter till anställning direkt efter färdiga studier. Utbildningen fungerar även som en fantastisk bas för högre studier.

För mer information kontakta:

Mikaela Haglund, kommunikatör Karlstads Teknikcenter, tfn: 054 540 19 51

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.