Gå direkt till innehåll
Sundsta-Älvkullegymnasiets elevkår från höger nedre rad: Nils Borg, Sara Schmidt, William Lyrstrand, Kasper Walan. Övre rad från höger: Ella Nyström, Hilda Rosell, Ellen Kjällström
Sundsta-Älvkullegymnasiets elevkår från höger nedre rad: Nils Borg, Sara Schmidt, William Lyrstrand, Kasper Walan. Övre rad från höger: Ella Nyström, Hilda Rosell, Ellen Kjällström

Pressmeddelande -

Elevkåren på Sundsta-Älvkullegymnasiet får pris för Årets teamwork

Varje år delar Sveriges elevkårer ut pris till elevkårer som utmärkt sig särskilt under året. Elevkåren på Sundsta-Älvkullegymnasiet får priset Årets teamwork för sitt goda samarbete med skolledningen.

Priset Guldgemet delas ut av elevkårer som utmärkt sig i olika kategorier. Sundsta-Älvkullegymnasiets elevkår får priset Årets teamwork efter att ha arbetat aktivt tillsammans med skolledningen för att erbjuda medlemmarna smittsäker verksamhet under coronapandemin.

- En elevkår är ingenting utan sin skola, och därför känns det extra betydelsefullt att tilldelas priset för årets teamwork tillsammans med skolledningen, säger Ellen Kjällström, elevkårens ordförande.

- Vårt gemensamma mål är att ge eleverna en givande skoltid och maximera skolglädjen, och det här är ett kvitto på att vi uppnått det.

Arbetet symboliserar SÄG-andan

Elevkåren får också priset för sitt arbete med att se till att alla elever får tillgång till gratis mensskydd under skoldagen. De har också lyckats bibehålla den välkända SÄG-andan även under ombyggnationen av skolan.

- Det är jätteroligt att vi tillsammans får det här priset och det symboliserar det vi vill att Sundsta-Älvkullegymnasiet ska stå för, säger Daniel Skålerud, gymnasiechef på Sundsta-Älvkullegymnasiet. 

- Hög kvalitet, goda relationer, mycket samarbete och framförallt skolglädje. Eller som vi brukar säga: det handlar om SÄG-andan helt enkelt.

Firande på skolan fredag den 3 december

    Priset firas på skolan genom att representanter från elevkåren och skolledare bjuder på godsaker i sociala stråket fredag den 3 december klockan 13.00-14.30. Media är välkommen att komma och träffa representanterna. 

    För mer information kontakta:

    Ellen Kjällström, elevkårens ordförande, 0727 04 66 97

    Daniel Skålerud, gymnasiechef, 054-540 14 06

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.