Gå direkt till innehåll
Elevers engagemang ger effekt

Pressmeddelande -

Elevers engagemang ger effekt

20 mars beslutade arbetsmarknads- och socialnämnden att ge förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheterna att bedriva odling och kompostering på de egna boendena. Till grund ligger förslag som kommer från ”Elevborgarråd för klimatet.”

Målet med elevborgarrådet är att skapa framtidstro och hopp bland barn och unga i Karlstads kommun och ge dem möjlighet att påverka Karlstads kommun mot en mer miljö- och klimatvänlig framtid.

-Det är glädjande och viktigt att Karlstads barn och unga engagerar sig i vårt miljö- och klimatarbete. Förvaltningen har nu fått i uppdrag att jobba vidare med två uppslag som har sitt ursprung i en workshop som hölls med alla elever i för- och grundskolan i vintras. Jag hoppas och tror att vi kommer få till bra lösningar när det gäller odling och kompostering vid våra boenden, säger Anna Dahlén Gauffin (S), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

För mer information

Anna Dahlén Gauffin (S), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden. Telefon: 070-001 86 63.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.