Gå direkt till innehåll
Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden invigde tillsammans med barn och pedagoger Duvkullans förskola genom att passera den utsmyckade bron på förskolegården.
Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden invigde tillsammans med barn och pedagoger Duvkullans förskola genom att passera den utsmyckade bron på förskolegården.

Pressmeddelande -

Duvkullans förskola invigd

Med vajande vimplar passerade förväntansfulla barn och vuxna den utsmyckade bron och Duvkullans förskola förklarades invigd.

Vitsippans gamla lokaler har genomgått en omfattande renovering och förskolan har även utökats med en helt ny byggnad. I samband med ombyggnationen bytte förskolan namn från Vitsippan till Duvkullan.

Varsam renovering

Den befintliga byggnaden från 1952 är utpekad som särskilt värdefull i kommunens kulturmiljöprogram och har renoverats med varsam hand. Planlösningen har bevarats för att göra så lite ingrepp som möjligt och fastigheten har fått ny el och ventilation. Byggnaden användes från början till barnhemmet Jakobsbergshemmet innan Landstinget tog över och öppnade Vitsippans förskola 1972.

Den nya byggnaden består av fyra nya förskoleavdelningar och förbinds med det gamla huset genom en glasgång i markplan.

- Jakobsberg är ett område som växer och har behov av fler förskoleplatser, och tack vare den nya byggnaden fördubblar vi antalet avdelningar på Duvkullan, säger Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Helt ny utemiljö

Förskolan har fått en helt ombyggd utemiljö och genom grinden kommer man rakt ut i Jakobsbergsskogen.

- Utemiljön är helt fantastisk med alla olika delar. När alla nyplanterade buskar växt upp kommer det finnas mycket växtlighet och vi har skog, berghällar, kojor där barnen kan leka och delar för att träna motoriken. Vi har också en stor del med växthus och odlingslådor där man kan ha undervisning ute under tak, säger rektor Annika Andersson.

För mer information kontakta:

Annika Andersson, rektor Duvkullans förskola, 054 – 540 30 37
Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82  

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.