Gå direkt till innehåll
Du släcker väl ner?

Pressmeddelande -

Du släcker väl ner?

På lördag den 24 mars klockan 20.30–21.30 är det dags för världens största miljömanifestation Earth Hour. Släck ner och visa ditt engagemang för klimatet.

Att släcka lamporna under Earth Hour är en symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna och global rättvisa på allvar.

Konsert med Karlstads kammarkör

Karlstads kammarkör håller konsert i Karlstads domkyrka klockan 21.00 den 24 mars. Välkommen på en stämningsfull kväll i stearinljusets sken. Det är fri entré.

Karlstad är en miljösmart kommun

Ett av kommunens övergripande mål är att Karlstad ska vara en fossilfri och klimatsmart kommun. Vi arbetar för att inom några årtionden bli en fossilfri kommun. Det innebär bland annat att vårt klimatarbete ska underlätta för Karlstadsbor att minska sina utsläpp av växthusgaser. Att uppmärksamma Earth Hour är ett sätt.

- Earth Hour är ett bra tillfälle att släcka ner och visa sitt engagemang för klimatet, men även för den globala rättvisan. 2,7 miljarder människor är beroende av vedeldning för sin matlagning. Att delta i Earth Hour blir en solidarisk handling med alla som saknar elektricitet och lever i extrem fattigdom, säger Linda Hagman, energi- och klimatrådgivare på miljöförvaltningen.

Läs mer på karlstad.se/earthhour

För mer information kontakta:

Linda Hagman, energi- och klimatrådgivare på miljöförvaltningen, 054-5404676

Sofia Carlson, kommunikatör på miljöförvaltningen, 054-5406632

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.