Gå direkt till innehåll
Arne Ericson, Cathrin Sundling eller Marga Sandström kan bli Årets Sola 2022.
Arne Ericson, Cathrin Sundling eller Marga Sandström kan bli Årets Sola 2022.

Pressmeddelande -

Detta är kandidaterna till Årets Sola 2022!

Cathrin Sundling, Arne Ericson eller Marga Sandström har chans att bli Årets Sola 2022. Tre inspirerande, driftiga glädjespridare och bra representanter för Karlstadsregionen.

Under hösten kunde invånarna i Karlstadsregionen nominera kandidater till Årets Sola via Karlstads kommuns webbplats. Totalt kom cirka 70 nomineringar in och som vanligt hade juryn ett digert arbete med att välja ut kandidaterna.

– Det är roligt med det stora engagemanget och att det finns så många i Karlstadsregionen som bidrar till att skapa en bra plats att leva och bo på, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör i Karlstads kommun och sammankallande för juryn.

Målbilden för utmärkelsen är Eva-Lisa Holtz, den glada värdshusvärdinnan som levde och verkade i Karlstad på 1700-talet. Likt henne vill vi att våra gäster, invånare och företag ska trivas och må bra. "Sola" står för driftighet, entreprenörskap och gästvänlighet.

Förutom att personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen så ska Årets Sola uppfylla följande kriterier:

  • Vara inspirerande – och bidra till en livlig och inspirerande region.
  • Vara driftig – går gärna från ord till handling och vill hitta nya vägar.
  • Ha ett gott bemötande och vara en glädjespridare.

Det är åttonde året som priset delas ut. Linda Modin Klemner blev först med att få utmärkelsen Årets Sola 2015, Marie Niljung blev Årets Sola 2016, David Mathiasson Årets Sola 2017, Soran Afrasiabi Årets Sola 2018, Anna Beck Årets Sola 2019, Linn Sönstebö Mossberg Årets Sola 2020 och Ia Pettersson blev Årets Sola 2021.

Vem som blir Årets Sola 2022 får vi veta den 11 november på näringslivsgalan 100° Karlstad, på Karlstad CCC, då vinnaren får ta emot sitt pris. Årets Sola får förutom äran en fin statyett och 20 000 kronor.

Finalister till Årets Sola 2022 - motiveringar:

Arne Ericson

Med stort engagemang och nytänkande skapar Arne Ericson bättre förutsättningar för de mest utsatta i samhället. Med passion för mat och råvaror skänker han glädje till såväl barnfamiljer som bostadslösa genom sitt arbete på Stadsmissionen i Karlstad. Arne ser människan i eländiga situationer och bidrar genom kreativitet och nytänkande till ett bättre samhälle.

Marga Sandström

Marga Sandström har genom sitt arbete i föreningen Världen i Värmland hjälpt många nyanlända ungdomar i svåra livssituationer till ett bättre liv. Hon deltar i debatten och har ständigt nya idéer för att engagera skolor, myndigheter och arbetsplatser för att hitta lösningar på nya problem. Inget är omöjligt för Marga - hon står alltid upp för människors rättigheter.

Cathrin Sundling

Cathrin Sundling sätter med hjälp av Värmskogs Café både bygden och Grums på kartan då hon år efter år slår rekord och lockar besökare till landsbygden. Hon samarbetar med flera lokala aktörer och här har många ungdomar fått sitt första jobb. Cathrin är glad, sprudlande och bidrar till att hålla landsbygden levande.

För mer information kontakta:

Ulf Johansson, tillväxtdirektör Karlstads kommun, mobil 070-529 51 48.

Marga Sandström, kandidat Årets Sola 2022, mobil 070–351 48 91.

Arne Ericson, kandidat Årets Sola 2022, mobil 072–530 48 89.

Cathrin Sundling, kandidat Årets Sola 2022, mobil 076-810 59 85.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.