Gå direkt till innehåll
Linn Sönstebö Mossberg, Noorihe Halimi eller Star Alipour kan bli Årets Sola 2020.
Linn Sönstebö Mossberg, Noorihe Halimi eller Star Alipour kan bli Årets Sola 2020.

Pressmeddelande -

​Det här är kandidaterna till Årets Sola!

Någon av de tre kandidaterna – Star Alipour, Linn Sönstebö Mossberg eller Noorihe Halimi kan bli Årets Sola 2020. Alla tre är inspirerande, driftiga glädjespridare och goda representanter för Karlstadsregionen. Vem av dem som blir Årets Sola presenteras på galan 100° Karlstad den 20 mars.

Under några månader har Karlstadsborna kunnat nominera kandidater via Karlstads kommuns webbplats. Totalt har cirka 60 nomineringar kommit in och juryn har som vanligt haft ett tufft arbete med att välja ut tre kandidater.

– Det är verkligen roligt att det finns så många inspirerande invånare i Karlstadsregionen som bidrar till regionens utveckling och livskvalitet, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör i Karlstads kommun och sammankallande för juryn.

Målbilden för utmärkelsen är Eva-Lisa Holtz, den glada och driftiga värdshusvärdinnan som levde och verkade i Karlstad på 1700-talet. Likt henne vill vi att våra gäster, invånare och företag ska trivas och må bra. "Sola" står för driftighet, entreprenörskap och gästvänlighet.

Förutom att personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen så ska Årets Sola uppfylla följande kriterier:

  • Vara inspirerande – och bidra till en livlig och inspirerande region.
  • Vara driftig – går gärna från ord till handling och vill hitta nya vägar.
  • Ha ett gott bemötande och vara en glädjespridare.

Det är sjätte året som priset delas ut. Linda Modin Klemner blev först med att få utmärkelsen Årets Sola 2015, Marie Niljung blev Årets Sola 2016, David Mathiasson Årets Sola 2017, Soran Afrasiabi Årets Sola 2018 och Anna Beck Årets Sola 2019.

Årets Sola kommer att få ta emot sitt pris på Karlstad CCC den 20 mars under galan 100° Karlstad.

Finalister till Årets Sola 2020 - motiveringar:

Star Alipour

Star Alipour har erbjudit gratis klippning och hårvård till alla hemlösa under hela december. Under sina åtta år som frisör har han på olika sätt hjälpt hemlösa och spridit glädje. Star är en sann glädjespridare som sprider kärlek med sin medmänsklighet, generositet och omtänksamma personlighet.

Linn Sönstebö Mossberg

Linn Sönstebö Mossberg sprider glädje och upplevelser till både gamla och unga. Linn har utvecklat Gamla kraftstationen till ett fantastiskt besöksmål och gett människor som står långt från arbetsmarknaden framtidstro och hopp. Verksamheten har ett stort socialt engagemang och har under åren utvecklats till en samlingspunkt för många olika aktiviteter.

Noorihe Halimi

Genom sitt vardagliga arbete har Noorihe Halimi hjälpt utlandsfödda kvinnor att våga komma ut i vardagen och uppleva Karlstads möjligheter. Hon är en stor inspiratör i området där hon verkar. Utöver sitt arbete jobbar hon extra med att hjälpa kvinnor i olika frågor så som samlevnad och rättigheter. Hon skulle av många beskrivas som en person som alltid har fötterna på jorden med ett stort hjärta för förändring och rättvisa. Tack vare hennes stora engagemang har hon blivit en talesperson för kvinnors samlevnad och rättigheter.

För mer information kontakta:

Ulf Johansson, tillväxtdirektör, mobil 070-529 51 48.
​Linda Olsson, kommunikationsstrateg, telefon 054-540 10 23.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.